Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο κόσμος της οικοδομής προτείνει και αποφασίζει να αναλάβει δράσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/11/2015

Συνεδριάζει η Ομοσπονδία

Με στόχοτους τους τρόπους επανεκκίνησης της “ατμομηχανής” της εθνικής οικονομίας (όπως χαρακτηρίστηκε επι δεκάδες χρόνια η ανέγερση κτιρίων) και της απασχόλησης του ενός εκατομμυρίου ανέργων, εργατών – τεχνιτών – μηχανικών κ.ά., το δ.σ. της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, συνεδριάζει την Δευτέρα 16/11 (13:00) προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, τονίζεται ότι για να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύση στα παρακάτω θέματα που αφορούν τον κλάδο των κατασκευαστών κτιρίων, όπως:

1) Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των απούλητων και μη ηλεκτροδοτημένων ακινήτων των κατασκευαστών κτιρίων (διότι είναι εμπόρευμα ) όπως άλλωστε το ίδιο θα ισχύσει και για τα αγροτικά κτήματα

2) Υπαγωγή στον λογιστικό προσδιορισμό των επιχειρήσεων μας για πωλήσεις ακινήτων που ανεγέρθηκαν με άδειες οικοδομής από 1/1/2014

3) Την κατάργηση υπαγωγής στον Φ.Π.Α. των μεταβιβάσεων νεόδμητων ακινήτων.

4) ΟΧΙ Φ.Π.Α. αυτοπαράδοσης στα ακίνητα που θα νοικιαστούν από τις επιχειρήσεις μας διότι με Φ.Π.Α. ουσιαστικά απαγορεύεται να αποκτηθεί εισόδημα για κεφάλαιο κίνησης των άνω επιχειρήσεων.

5) Κατάργηση του πόθεν έσχες για αγορά κατοικίας καθώς και για την δημιουργία κεφαλαίου των εταιριών μας

6) Ένταξη στον ν. 4178 όλων των ακινήτων που έχουν κατασκευαστεί μέχρι 1/1/2015 προκειμένου να εισπράξει το δημόσιο 1,5 δις Τα αυθαίρετα που θα γίνουν μετά την ανωτέρω ημερομηνία να κατάσχονται από το Δημόσιο .

7) Κίνητρα για την αγορά ακινήτων από ομογενείς όπως απαλλαγή ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ.

8) Για την αγορά ακινήτων από πολίτες χωρών εκτός ΕΟΚ: φόρος μεταβίβασης 3%.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

“Η κυβέρνηση αποδεχόμενη τις προτάσεις μας επιτυγχάνει τα χρήματα που έφυγαν από τις τράπεζες μας να επαναπατριστούν για επένδυση διότι οι τιμές των ελληνικών ακινήτων είναι από τις πιο δελεαστικές στην παγκόσμια αγορά”. Και:
“Δίδεται η δυνατότητα όπως φαίνεται από τις μελέτες να απορροφηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα 500.000 άνεργοι εργάτες ,τεχνίτες και επιστήμονες από όλους τους κλάδους που εμπλέκονται με την οικοδομική δραστηριότητα και να εισέλθουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα στα ταμεία του κράτους”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: