Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Λουκιανός από σήμερα τα ξημερώματα είναι Άγγελος…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/02/2017

Πανελλήνια θλίψη για τον χαμό του – Η κηδεία του σε στενό οικογενειακό τίτλο

Έκλεισε τα μάτια του σήμερα τα ξημερώματα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και λατρευτός σαν άνθρωπος. Ο Λουκιανός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, μετά από μακρά νοσηλεία στο “Υγεία”, λόγω καρδιακών προβλημάτων και άφησε πίσω του τη σύζυγό του Άννα Βαγενά και τις δύο κόρες τους.

Ο θάνατός του που βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο, έγινε γνωστός από την παρακάτω ανάρτηση της Άννας Βαγενά στο facebook.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ενώ είχε ανοίξει αρχιτεκτονικό γραφείο ψηλά στην οδό Τοσίτσα, το τραγούδι τον έκλεψε και δεν τον “άφησε” να λειτουργήσει σαν αρχιτέκτων.

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η πόλη μας». Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς.

Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική: προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές.

Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάου-μποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», “Ντίσκο” και άλλα πολλά…

Τέλος, στην ιστορία έχει περάσει το νυχτερινό πάρτυ του Λουκιανού στην πλαζ της Βουλιαγμένης, το καλοκαίρι του 1983, όπου είχε δώσει  την μεγάλη συναυλία, τον Ιούλιο του 1983 και ενώ κόπηκαν 25.000 εισιτήρια, αλλά την παρακολούθησαν περίπου 100.000 άτομα ή μάλλον η… μισή Ελλάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: