Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) συμμετέχει στο “Athens Science Festival 2017”

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 29/03/2017

Αύριο στις 5 μμ

|> Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών και των Βιομηχανικών Σχεδίων (designs), θα συμμετάσχει στο Athens Science Festival 2017*, που θα γίνει στην Τεχνόπολη, αύριο Πέμπτη 30/3 από τις ώρες 17:00 έως 19:00.

Στο Φεστιβάλ Καινοτομίας θα αναλυθούν από εξειδικευμένους ομιλητές οι  πτυχές των στρατηγικών προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

17:00-17:50: Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προβάλλει, να προωθήσει και να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο το ελληνικό  design, στην αίθουσα της Τεχνόπολης «Innovathens» στην ενότητα των Workshops εξειδικευμένο «workshop», αφιερωμένο σε θέματα προστασίας αλλά και αναζήτησης πληροφοριών από ήδη υπάρχοντα σχέδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω ειδικού διαδικτυακού εργαλείου που διαθέτει ο ΟΒΙ (DesignView), με ομιλητή τον Κ. Αμπατζή, διευθυντή Καταθέσεων & Χορηγήσεων Τίτλων ΟΒΙ.

18:00-18:20: Στο πλαίσιο της ενότητας των ομιλιών, ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ δρ. Ιωάννης Καπλάνης, θα απευθύνει ομιλία του με τίτλο «Η διανοητική ιδιοκτησία (ΔΙ) ως όχημα για την ανάπτυξη της καινοτομίας και η συμβολή της στην οικονομική παραγωγή στην Ελλάδα».

18:20- 18:50: Δύο εξειδικευμένοι ομιλητές-στελέχη του ΟΒΙ θα αναπτύξουν τα θέματα που αφορούν την προστασία των εφευρέσεων και τη στρατηγική της, καθώς επίσης την προσέγγιση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως οικονομικό κεφάλαιο (δρ. Στράτος Κουτίβας, διευθυντής Ελέγχου Τίτλων ΟΒΙ, δρ. Παρασκευή Γκαγκανάτσου, προϊσταμένη Τεχνολογικής Πληροφόρησης & Διάδοσης της Καινοτομίας ΟΒΙ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συζητήσουν με τα στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια και γενικότερα θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του. Η γενική είσοδος στο Φεστιβάλ είναι 3 ευρώ.

(*) Το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (ASF17), με σύνθημά του «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»!, θα διαρκέσει από 29/3 έως 2/4 και οργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Απάντηση