Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς ‘’θυμήθηκε’’ την ιστορική ποδοσφαιρική του ομάδα και ο Εθνικός από τον Ιανουάριο  θα έχει επίσημη έδρα σε γήπεδο του ΣΕΦ

ΕΛΛΑΔΑ στις 03/10/2023

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραχώρησε στον Δήμο Πειραιά το γήπεδο και ο Δήμος αναλαμβάνει δημιουργία κερκίδας 1.500 θέσεων, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ

Τ/Π |> Ένα πολυετές όνειρο μιας από τις ιστορικότερες ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες πραγματώνεται και ο Εθνικός από την Πρωτοχρονιά θα έχει επίσημη έδρα για να προπονείται και να δίνει τους αγώνες του.

Η… Εθνικάρα του Γιάννη Μαντζουράνη, πέρασε δύσκολα χρόνια και από εφέτος άρχισε να παίρνει ανάσες αισιοδοξίας. Βρίσκεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και μέχρι τώρα σε έξι αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο) δεν έχει δεχτεί γκολ στα δίχτυα του!

Η σημερινή μέρα ήταν σημαντική για τον Εθνικό, αφού ο Πειραιάς τον ‘’θυμήθηκε’’! Μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ήλθε σε επαφή με την πρόεδρο του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ύστερα από μάχες με το ‘’τέρας’’ της γραφειοκρατίας, έγινε πραγματικότητα η παραχώρηση αυτού του γηπέδου του ΣΕΦ στον Εθνικό. Ακριβώς απέναντι από το τότε Στάδιο Καραϊσκάκη που έδινε τους αξέχαστους αγώνες του…

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, αναφέρει:

Η ευχάριστη αυτή είδηση για την ιστορική ομάδα του Πειραιά ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, της προέδρου του ΣΕΦ Χριστίνας Τσιλιγκίρη, του προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη και του προέδρου του Εθνικού ΟΦΠΦ Γιάννη Πατλάκα.

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το ΣΕΦ και τον ΟΠΑΝ θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς.

Αναλυτικότερα το ΣΕΦ παραχώρησε στον Δήμο Πειραιά το γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία κερκίδας 1.500 θέσεων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από ίδια έσοδα και μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, στις 17 Ιουλίου 2023.

Παράλληλα, ο Δήμος θα προχωρήσει και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο που θα πληροί τις προδιαγραφές της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σημειώνεται ότι, και οι υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά που προπονούνται στο ίδιο γήπεδο, θα απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ, παρουσία μελών της διοίκησης της ομάδας, της αντιδημάρχου Οικονομικών Αθηνάς ΓλύκαΧαρβαλάκου, του προέδρου της Γ’ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπου Λιακόσταυρου κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες με την πρόεδρο του ΣΕΦ και τον ΟΠΑΝ και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11x11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό. Μένει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσουμε και πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε καλά νέα με το Σχιστό. Παράλληλα, στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα προπονούνται και οι υπόλοιπες ομάδες όπως μέχρι σήμερα. Είναι μία καλή συνέργεια μεταξύ τεσσάρων μερών, του Δήμου Πειραιά, του ΟΠΑΝ, του ΣΕΦ και του Εθνικού και θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την αγαστή μας συνεργασία. Είναι μία αρχή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Εθνικό 19-20 χρόνια. Ως δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία της πόλης μας, συμβάλλοντας από την πλευρά μας και στον βαθμό του εφικτού, στην εξεύρεση χώρων άθλησης και σαφώς στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών».

  • Η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, το ΣΕΦ έχει ως παράπλευρο καθήκον την αυτοβελτίωση και μια μακρά διαδικασία επούλωσης πληγών και άσχημων μνημών. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, τα Στάδια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο. Ως διοίκηση του ΣΕΦ, τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στο προσκήνιο τον αθλητισμό, με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας. Με την εφαρμογή του master plan μας θέτουμε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου μας με αλλαγές που θα του επιτρέψουν να μεταβεί σε μια νέα ψηφιακή και συνάμα πράσινη πραγματικότητα. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο 11χ11 στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού μας που επινοικιάζουμε επί σειρά ετών στον Δήμο Πειραιά με σκεπτικό τη διευκόλυνση των ποδοσφαιρικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους. Είναι μια από τις τελευταίες πινελιές στον καμβά των παρεμβάσεών μας.
Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το ΣΕΦ και τον ΟΠΑΝ θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχουμε μια αγαστή συνεργασία
».

  • Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης:

«Κάποια πράγματα δεν γίνονται όταν προσπαθεί ένας, αλλά όταν προσπαθούν πάρα πολλοί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντολή του δημάρχου, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο. Συνεργαστήκαμε με την κα Αθηνά Γλύκα, που αν δεν ήταν το Οικονομικό Τμήμα, δεν θα κάναμε κάτι. Αν δεν ήταν δίπλα μας να βοηθάει, ο πρόεδρος της Γ’ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να συντηρούμε αυτό το γήπεδο.  Θα είναι ένα γήπεδο επαγγελματικό πλέον, που θα εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες και όσες κάνουν προπονήσεις και όσες κάνουν τους αγώνες τους και ο Εθνικός που θα αγωνίζεται πλέον εντός έδρας, μέσα στον Πειραιά. Το αίτημα του Εθνικού λοιπόν για έδρα εντός του Πειραιά είναι μια υποχρέωσή μας να τη βρούμε. Τη βρήκαμε. Αργά; Ενδεχομένως. Σημασία έχει ότι το κάναμε. Το σημαντικό είναι να γίνει η αρχή. Και ξέρετε πολύ καλά ότι, με τη Δημοτική Αρχή και στην πρώτη πενταετία που δεν συμμετείχα και στη δεύτερη που συμμετείχα, όταν γίνεται η αρχή φτάνουμε μέχρι το τέλος».

  • Ο πρόεδρος του Εθνικού ΟΦΠΦ Γιάννης Πατλάκας:

«Ο Εθνικός εφέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τώρα το «νερό μπαίνει στ΄ αυλάκι». Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα δίπλα μας, όπως και η διοίκηση του Σ.Ε.Φ. σε οτιδήποτε έχουμε ζητήσει. Γίνονται όλα μεθοδικά και σωστά. Σας ευχαριστούμε και πάμε δυνατά!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: