Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς “σνομπάρισε” τον Πεπίνο ντι Κάπρι και άλλους 39 καλλιτέχνες…

Χωρίς κατηγορία στις 22/10/2015

Ίσως επειδή έβρεχε…

Εντελώς στο «ντούκου» πέρασε, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πεπίνο ντι Κάπρι και άλλων αξιόλογων Ιταλών καλλιτεχνών στην υποψήφια… Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Ο μεγάλος Ιταλός τραγουδιστής, που «σφράγισε» ολόκληρες δεκαετίες με τις επιτυχίες του, βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Πειραιά και μάλιστα, μαζί με άλλους καλλιτέχνες «έβγαλαν πρόγραμμα» στον χώρο της Πινακοθήκης, με ακροατήριο τους… εαυτούς τους, τη διευθύντρια Πολιτισμού του δήμου Λίτσα Μπαφούνη, τον υπεύθυνο της Πινακοθήκης και δυο-τρεις άλλους τυχερούς. Διότι, μεγάλη τύχη είναι αν ξαφνικά δεις μπροστά σου τον Πεπίνο ντι Κάπρι να σου τραγουδάει live π.χ. το «Melancholia»…

Ημέρα οκτωβριανής… μελαγχολίας η σημερινή, αφού εδώ και μέρες υπήρχε γραπτό μήνυμα ότι στις 22 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στον Πειραιά, μια πλειάδα καλλιτεχνών από τη Νάπολι, ανάμεσά τους και ο Πεπίνο ντι Κάπρι! Συγκεκριμένα, η ομάδα των καλλιτεχνών κάνει τουρνέ για λογαριασμό της πόλης τους. Σαράντα καλλιτέχνες: μουσικοί, τραγουδιστές, γλύπτες, ζωγράφοι. Ήρθαν και στον Πειραιά, για να τους ανταποδώσει την τιμή, προσφέροντάς τους τον τουριστικό οδηγό “Destination Piraeus”…

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο δήμος φρόντισε για την φωτογραφική κάλυψη της επίσκεψης και την έκδοση του παρακάτω δελτίου Τύπου:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΤΑΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε μια εκπληκτική μουσική εκδήλωση ελληνοϊταλικής φιλίας εξελίχθηκε η επίσκεψη σαράντα Ιταλών μουσικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Οι Ιταλοί μουσικοί επέλεξαν φέτος τον Πειραιά ως προορισμό τους, κατά την όγδοη ετήσια κρουαζιέρα τους. Σκοπός τους είναι να προβάλλουν και να διαδώσουν την Ναπολιτάνικη μουσική στα λιμάνια της Μεσογείου.

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια Πολιτισμού κα Λίτσα Μπαφούνη, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης και του κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου, που λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανάμεσα στους Ιταλούς μουσικούς ήταν και ο μεγάλος διάσημος τραγουδιστής της δεκαετίας του΄60 Πεπίνο ντι Κάπρι, ο οποίος με την αναλλοίωτη φωνή του τραγούδησε μια γνωστή επιτυχία του. Στο μικρόφωνο εναλλάσσονταν Ιταλοί και Έλληνες μουσικοί. Τους Ιταλούς επισκέπτες μάγεψαν με τις ερμηνείες τους ο Φίλιππος Μοδινός – ο οποίος έπαιξε και πιάνο – και η Κασσάνδρα Δημοπούλου, τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε αγαπημένα έργα της Ιταλικής Όπερας. Κατά την είσοδο των Ιταλών επισκεπτών στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης έπαιξε στο πιάνο, έργα Βέρντι, η πιανίστα Μάρω Φραγκούλη καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά.

Στους Ιταλούς μουσικούς προσφέρθηκε ο τουριστικός οδηγός του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus» για να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης. Τέλος οι ξένοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: