Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς τρέχει και εφέτος στο Πασαλιμάνι για άθληση και φιλανθρωπία

Χωρίς κατηγορία στις 07/10/2015

Διεξαγωγή “Street Relays”

Στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας».θα δοθεί μέρος των εσόδων από των αγώνων σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays» που θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά, καθώς οι αγώνες έχουν και φέτος,φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης, ο διευθυντής αγώνων Street Relays Λευτέρης Πλακίδας κ.ά.

Στον χαιρετσμό του ο κ. Μώραλης, μεταξύ άλλων είπε:
«Ξεκινώντας η Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, ένας από τους άξονες που είχε θέσει, ήταν να αρχίσουν να γίνονται στην πόλη αθλητικά δρώμενα, με τη συμμετοχή των πολιτών, και των δημοτών του Πειραιά. Θέλαμε να συνδέσουμε τον αθλητισμό με την καθημερινότητά μας -δεν αναφέρομαι σε  επαγγελματίες αθλητές κατ΄ ανάγκη-, μιλάω για τους δημότες. Μέσα από αυτά τα αθλητικά γεγονότα θέλαμε να προωθήσουμε τον όμορφο Πειραιά μας. Στην κατεύθυνση αυτή, νομίζω ότι τον πρώτο χρόνο κινηθήκαμε ικανοποιητικά ως νέα Δημοτική Αρχή και ως νέοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κάναμε αρκετά αθλητικά δρώμενα τα οποία είχαν ενδιαφέρον, μεγάλη συμμετοχή τα οποία αγκάλιασαν οι δημότες. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου στο βαθμό των δυνατοτήτων τους και το τμήμα εθελοντών, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το 2ο  Street Relays, που είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σκυταλοδρομία. Παρεπιπτόντως είναι και το μόνο  δρομικό που έλαβα μέρος γιατί είναι μικρές οι αποστάσεις και μπόρεσα να το καταφέρω. Πέρυσι πήγε αρκετά καλά, ήταν μια συνδιοργάνωση του «Ερμή», του Ο.Π.Α.Ν., άλλων σωματείων και με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού. Πάντα, ό,τι κάνουμε στην πόλη, θέλουμε να υπάρχει και μια κοινωνική διάσταση και να βοηθάμε μέσα από την όποια διοργάνωση ή εκδήλωση δομές του Πειραιά. Φέτος, επιλέξαμε μέρος των εσόδων να δοθούν στο Ίδρυμα «Καλός Ποιμένας». Όλες οι κοινωνικές δομές του Πειραιά, είτε αφορούν παιδιά, είτε όχι έχουν ανάγκες τις οποίες  η κεντρική διοίκηση και ο Δήμος Πειραιά, αδυνατούμε να καλύψουμε πλήρως. Κάθε τέτοια βοήθεια λοιπόν,  είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη.

Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει, τους πειραιώτες και όχι μόνο.  Να δείξουμε έμπρακτα ότι μας αρέσουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Να μην το δείχνουμε μόνο χειροκροτώντας, αλλά να το δείχνουμε με  τη συμμετοχή μας. Και φέτος με τον Πρόεδρο κ. Ελληνιάδη έχουμε βάλει ένα πλάνο ώστε να υπάρχουν αντίστοιχες μαθητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα θέλουμε να λύνουμε προβλήματα ή οργανωτικά θέματα που υπήρξαν κατά το παρελθόν. Πιστεύω πως χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι και θα εμφανίζουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους όσοι θα συνεργαστούν και θα συμμετάσχουν στη σκυταλοδρομία σε μια υπέροχη τοποθεσία του Πειραιά, τη Μαρίνα Ζέας. Θα ήθελα επίσης να πω στους αθλητές που βρίσκονται σήμερα εδώ να υποβάλλουν και εκείνοι προτάσεις προς τον Δήμο και για άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όχι επαγγελματικού επιπέδου, σε επίπεδο πολιτών. Είμαστε μια πόλη που σχετίζεται με τη θάλασσα και θα μπορούσαμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που να αφορούν και στη θάλασσα, όπως έγινε με την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων κολύμβησης στο Πασαλιμάνι που πρότεινε ο Νίκος Γέμελος και είχαν πολύ μεγάλη απήχηση».

Αναφερόμενος στην έλλειψη αθλητικών υποδομών, τόνισε:
«Ο Πειραιάς δυστυχώς στερείται κλειστών εγκαταστάσεων που να μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες και με στεναχωρεί το ότι ο Ολυμπιακός κάνει μια νέα προσπάθεια, δημιούργησε ομάδα μπάσκετ γυναικών και η ομάδα αυτή έχει έδρα τη Γλυφάδα. Και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις άλλες ομάδες της πόλης μας.

Ο Πειραιάς είναι ο πιο αδικημένος Δήμος σε σχέση με την έκτασή του, την αθλητική του ιστορία, το παρόν και το μέλλον του σε σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν. Αυτό αφορά και τη Δημοτική Αρχή, αλλά και την κεντρική διοίκηση, το κράτος, που πρέπει να δει αυτό το θέμα.

Έχω σκεφτεί και έχω προτείνει  προς τον ΟΠΑΝ να δημιουργήσει μια ομάδα διακεκριμένων αθλητών, ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών, οι οποίοι θα είναι δίπλα στον Οργανισμό, θα προτείνει και θα συμβουλεύει έτσι ώστε να ενισχυθεί ο αθλητισμός, κάτι που είναι βασική επιδίωξή μας. Περιμένουμε λοιπόν και από εσάς προτάσεις, καθώς ο ΟΠΑΝ που έχει στη δικαιοδοσία του τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στον Πειραιά, έχει μόνο οκτώ άτομα προσωπικό».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: