Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο πειραϊκός Τύπος ‘ανοίγει’ τις σελίδες του σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 27/10/2023

Από το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά, με θέμα: «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές»

|> Το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μικρούς Πειραιώτες, προκειμένου να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του, συμμετέχοντας στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές!».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, από τις 17:30 έως τις 19:00, για παιδιά από 8 έως 11 ετών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και την ιστορία της πόλης, μέσα από πρωτοσέλιδα εφημερίδων, από το υλικό του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου, ξεκινώντας από τον 19ο και φθάνοντας έως και τον 21ο αιώνα.

Θα ανακαλύψουν επίσης, πώς δομείται ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας, για να φτιάξουν στη συνέχεια το δικό τους, εξασκώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθηση και τα εκφραστικά τους μέσα, παίρνοντας τον ρόλο των παρουσιαστών των δικών τους Ειδήσεων.

>>> Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 210.4134657 (από τις 08:00 έως τις 14:00). e – mail: libedu@piraeus.gov.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: