Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ουρές” στα εκδοτήρια εισιτηρίων επειδή… φταίει το κοινό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/11/2018

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ σε συνέντευξή του στον ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι… δεν έχουν εξοικειωθεί οι πολίτες!

|> «Να εξοικειωθούν όλοι με το νέο σύστημα», προτείνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, σχετικά με τις “ουρές” στα εκδοτήρια. Ίσως όμως να χρειάζεται “εξοικείωση” και το ίδιο το νέο σύστημα, το οποίο μάλλον δεν έχει μελετηθεί για την εξυπηρέτηση του κοινού… Εάν υπήρχε μελετηθεί για τον ουσιαστικό σκοπό του, θα είχε ληφθεί η μέριμνα ώστε να μην έχουμε αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες στα εκδοτήρια. Συγκεκριμένα, είπε:

«Είναι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει και με την εξοικείωση των πολιτών στο νέο σύστημα (ηλεκτρονικό εισιτήριο), αλλά και με κάποιες ατέλειές του που στην πορεία διορθώνονται, ενώ σύντομα θα εισαχθούν και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού»

Παράλληλα ο κ. Ταστάνης, απαντά, στις καταγγελίες των εργαζομένων λέγοντας πως και οι ίδιοι ξέρουν ότι «εμείς μοχθούμε καθημερινά για να βάλουμε ένα τέρμα στον κατήφορο αυτό της απαξίωσης, που βρήκαμε, και να αποκαταστήσουμε την εικόνα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στο επιβατικό κοινό». Και συνεχίζει

«Τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και χωρίς την ανανέωση του γερασμένου στόλου των οχημάτων. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με τις οποίες προαναγγέλλει προσλήψεις εργαζομένων εντός του έτους μέσω ΑΣΕΠ σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως, για παράδειγμα, οδηγών και τεχνικών».

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό ο κ. Ταστάνης αναφέρει ότι για τον λόγο αυτό έγινε η αναδιάρθρωση των δρομολογίων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός των δρομολογίων του Μετρό και να υπάρξει πύκνωση της διέλευσης των συρμών στο κυρίως δίκτυο, χωρίς αυτό βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στη μετακίνηση των επιβατών που θέλουν να πάνε στο αεροδρόμιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: