Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ελληνική εθνική πολιτική κατά την οθωμανική αυτοκρατορία

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 13/03/2022

Ο ρόλος της Παιδείας & της Επιστήμης μας – Ένα σημαντικό έργο  του Γ. Α. Γιαννακόπουλου –  Θα παρουσιαστεί στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

|> Ειδική εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, για την παρουσίαση ενός σημαντικού συγγραφικού έργου του Γιώργου Α. Γιαννακόπουλου.

Πρόκειται για το βιβλίο του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως (1861-1922) με τον τίτλο “Η Ελληνική Παιδεία και Επιστήμη ως Εθνική Πολιτική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία“.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κώστας Γαβρόγλου, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Επιστήμης στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Άγγελος Συρίγος, αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
  • Γιώργος Γιαννακόπουλος, καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
    Θα ακολουθήσει συζήτηση.

> Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4/4 στις 6 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Δημοσθένους 117, Καλλιθέα

> Λόγω των μέτρων της πανδημίας ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετάσχουν, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 23 Μαρτίου και είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: