Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη (DMΜOs)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 02/02/2023

Με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής η παρουσίαση του πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών

|> Στο ολοκληρωμένο σχέδιο και τις πρωτιές στη χρήση καινοτόμων εργαλείων προώθησης του τουριστικού προϊόντος που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής, όπως ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού, εστίασε τον χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην ειδική εκδήλωση της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού, συστήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο ο τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, αλλά και να καταστεί η Αθήνα και η Αττική ένας διεθνής προορισμός 365 μέρες το χρόνο. Η δε εκδήλωση στο υπουργείο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMMOs), ενός καινοτόμου εργαλείου για την τουριστική ανάπτυξη, που πρώτη σύστησε η Περιφέρεια Αττικής.

Για τον ρόλο του Οργανισμού ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο ρόλος του είναι η αξιοποίηση ευκαιριών, η συνεργασία και διασύνδεση των εμπλεκόμενων πλευρών με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και δυνάμεων και την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων. Η λειτουργία μιας τέτοιας σύγχρονης και ευέλικτης δομής, έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει το έργο που πραγματοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής για την τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος του τουριστικού τομέα, της περιφερειακής οικονομίας, και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Διαρκής στόχος μας είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, αναπτύσσοντας εμβληματικά γεγονότα πολιτισμού, αθλητισμού, θεματικά τουριστικά προϊόντα και μοναδικές εκδηλώσεις. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής, είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους στρατηγικούς στόχους της μετάβασης στην αειφορία, την αστική βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, συνεχίζοντας να επενδύουμε στο ισχυρό δίπολο τουρισμός – πολιτισμός, με εμβληματικά έργα ισχυροποιούν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη, ολοκληρώνοντας και αναδεικνύοντας εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα της Αττικής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε ότι οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών είναι ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε ό, τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο υπουργός Τουρισμού κάλεσε επίσης την περιφερειακή- τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς του κλάδου και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στα προγράμματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του RRF «προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον Τουρισμό ο Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος ΣΕΤΕ), ο Αλέξανδρος Βασιλικός (πρόεδρος ΞΕΕ), ο Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ), ο Δημήτρης Κουτούκης (γ.γ. ΠΟΕΕΤ), ο Yu Zenggang (πρόεδρος ΟΛΠ), η Θεοδώρα Ρήγα (γενική εμπορική διευθύντρια & διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ) και ο Γιάννης Παράσχης (διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής για θέματα Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ο Δ. Καραβασίλης (μέλος ΔΣ ΕΟΤ), Λ. Τσιλίδης, (πρόεδρος HATTA), Ν. Μούσιος (ceo ΕΑΤΑ, Τουριστική Εταιρεία Δήμου Αθηναίων), Γ. Βερνίκος (γενικός γραμματέας ΙΝΣΕΤΕ & αναπληρωματικό μέλος ΣΕΤΕ), και Ι. Παπαδοπούλου (διευθύντρια επικοινωνίας & marketing Δ.Α.Α).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: