Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποκτά το σχολείο ‘’του’’ απέναντι από τη Μάντρα του Μπλόκου

ΕΛΛΑΔΑ στις 29/05/2024

Αύριο το απόγευμα το 14ο Δημ. Σχολείο Νίκαιας παίρνει το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

|> Το όνομα του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου θα έχει το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η τελετή ονοματοδοσίας παρουσία του ίδιου του συνθέτη θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη , αύριο Πέμπτη 30 Μάιου στις 7.45 μμ στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α) .

Η εκδήλωση θα αρχίσει με τη χορωδιακή συναυλία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν δραματοποιημένα τραγούδια ενταγμένα σε αφήγηση του παραμυθιού «Ο Συνθέτης Ξακουστός στη Χαμογελοχώρα». Θα ακολουθήσει προβολή για το έργο του μουσικοσυνθέτη.

  • Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης:

«Χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκριθήκαμε στην πρόταση του Διευθυντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Αντώνη Κυρμπάτσου για την ονοματοδοσία του σχολείου σε ‘’Σταύρος Ξαρχάκος’’. Αυτή η απόφαση αποσκοπεί να τιμήσει τον μουσικοσυνθέτη που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας».

  • Ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας Αντώνης Κυρμπάτσος:

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτισμικό κεφάλαιο για τη πατρίδα μας αλλά και για την πόλη μας, την Κοκκινιά. Ιδιαίτερα μάλιστα το τραγούδι του ‘’Νυν και αεί’’, στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά στα γεγονότα του μπλόκου της Κοκκινιάς, μας ωθεί σχεδόν αυτονόητα να συνδέσουμε το 14ο Δημοτικό Σχολείο της Νίκαιας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον μαρτυρικό τόπο της Μάντρας, με το όνομά του. Δεν σας κρύβω ότι αυτό το τραγούδι κι αυτή η συγκεκριμένη γωνιά υπήρξαν ο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο επέλεξα προσωπικά να αναλάβω καθήκοντα διευθυντή στο συγκεκριμένο σχολείο, γι’ αυτό και η πρώτη μου ενέργεια από αυτή τη θέση ήταν η πρόταση να αποκτήσει το σχολείο μας το προσωνύμιο ‘’Σταύρος Ξαρχάκος’’».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: