Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας παρεξήγησε τον Τατσόπουλο

FLASH στις 16/02/2022

Ο συγγραφέας σε ανάρτησή του στο f/σχετική με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο μίλησε περί αποβλάκωσης, αλλά σε πρώτο πρόσωπο…

Τ/Π |> Περίεργη η αντίδραση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, για κάποια βαρυσήμαντη δήλωση του συγγραφέα κ. Τατσόπουλου, σχετικά με το σήριαλ για τον Άγιο Παΐσιο.

Ο συγγραφέας έκανε μία ανάρτηση στο f/b και αναφερόταν σε πρώτο πρόσωπο, ενώ ο μητροπολίτης κατέκρινε τα όσα ανέφερε ο Πέτρος Τατσόπουλος, λες και απευθυνόταν σε δεύτερο ή τρίτο πρόσωπο! Τριάντα λέξεις έγραψε ο Τατσόπουλος και με 300 λέξεις η παρέμβαση του κ. Χρυσόστομου!

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατσόπουλος, έγραψε:

-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;
-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.
-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;
-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.

Πριν την παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε δύο σημεία της ανάρτησής του μιλάει καθαρά για το πού απευθύνεται, Δηλαδή:

  • Να αποβλακωθούμε περισσότερο
  • Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας

Ολοφάνερο ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο .

Η δήλωση του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου:

Με λαϊκίστικη ρητορεία και απαράδεκτες διατυπώσεις ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να καυτηριάσει ό,τι αφορά την Εκκλησία, την Θρησκεία και την Πίστη. Αυτή τη φορά βρήκε και πάλι ως θύμα των απόψεων και της ιδεοληψίας του το πρόσωπο του αγίου Παϊσίου, πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιβεβαιώνει τον προοδευτισμό του και την διαφοροποίησή του από κάθε τι το εκκλησιαστικό και κατά τη γνώμη του οπισθοδρομικό.

Και είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε διαφοροποίησή του, όμως η διακωμώδηση, η αήθη φρασεολογία και η ισοπεδωτική έκφραση του λόγου, με τρόπο ειρωνικό και δεικτικό, μάλλον έλλειψη διάκρισης υποδεικνύουν και αυτοπεποίθησης ως προς την αλήθεια των λεγομένων του.
Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίον διακωμωδεί το περιεχόμενο της τηλεοπτικής παραγωγής, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Παϊσίου, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στην λαϊκή ευσέβεια των απλών Χριστιανών και στο αίσθημα θρησκευτικότητας των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι τιμούν και σέβονται το πρόσωπο του Αγίου.

Ο όρος “αποβλάκωση” είναι ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος αντιμετωπίζει απορριπτικά το περιεχόμενο της πίστης των απλών και ευσεβών χριστιανών, επειδή αυτό δεν συνάδει με την υψηλόφρονα διανόηση και λογικοκρατούμενη αυτοπεποίθησή του. Συγχρόνως αποδεικνύει και το ενοχικό σύνδρομο ή τον τρόπο απενοχοποιητικών διεργασιών που σχετίζονται με το περιεχόμενο της πίστης όταν αυτό ιδεολογοποιείται.

Πρέπει να ξέρει όμως ο κ. Τατσόπουλος, ότι αυτή η πίστη των απλών Χριστιανών κράτησε τον λαό ενωμένο απέναντι σε διχαστικές και διασπαστικές εντάσεις και οι άγιοι ήταν αυτοί που στήριξαν, ενέπνευσαν και ενίσχυσαν τον λαό σε κάθε περίοδο μάλιστα σε καιρούς δύσκολους και σκληρούς για την Πατρίδα μας όταν κάποιοι ιδεολόγοι αγωνιστές την “πωλούσαν” στους ξένους.

Όταν λοιπόν κ. Τατσόπουλε δεν μπορείτε να βιώσετε αυτό το περιεχόμενο της πίστης, καλύτερα να σιωπάτε, να μην το αποδομείτε, ούτε να το αποδυναμώνετε με σκοπό να αποδείξετε την “αποβλάκωση” και την “απενοχοποίηση”.-

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: