Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε χθες ένας αγωνιστής για τη διάσωση της Πειραϊκής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/05/2021

Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος μετά από τριετή αγώνα για την ζωή, τελικά δεν τα κατάφερε… – Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή στο Σχιστό

|> Έφυγε χθες από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε κατά της επάρατου, ο κοινοτικός σύμβουλος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Σωτήρης Αλεξόπουλος. Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφέρει: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σωτήρη Αλεξόπουλου. Υπήρξε ένας δραστήριος Κοινοτικός Σύμβουλος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, αλλά κυρίως ενεργό μέλος της Πειραϊκής κοινωνίας. Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος αγαπούσε τον Πειραιά και πάντα αγωνιζόταν για τις ιδέες και τα πιστεύω του. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Εν τω μεταξύ, η συναγωνίστρια του εκλιπόντος Δήμητρα Βήνη, που είναι κοινοτική σύμβουλος Α’ διαμερίσματος για την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή!”, γράφει:

Ο αγωνιστής Σωτήρης Αλεξόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας

Στις 10 Μαΐου 2021, κατόπιν τρίχρονης μάχης με τον καρκίνο, σίγησε για πάντα η φωνή του αγωνιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Σωτήρη Αλεξόπουλου.

Ο Σωτήρης γεννημένος στην ορεινή Ναυπακτία πριν 70 χρόνια , σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στην Αγγλία.

Μέσω της έντονης κινηματικής του δράσης και της ανιδιοτελούς του προσφοράς αναδείχθηκε σε ξεχωριστή μορφή της κοινωνίας του Πειραιά.

Στον Πειραιά όπου ζούσε και εργαζόταν πρωτοστάτησε εδώ και 30 χρόνια στους αγώνες για την βελτίωση της ζωής και του περιβάλλοντος οργανώνοντας δράσεις κοινωνικού ακτιβισμού και αλληλεγγύης. .

Τον συναντάμε από την δεκαετία του 1990 στην πρωτοπορία των αγώνων για τη διεκδίκηση των δημόσιων χώρων ,τον βρίσκουμε στη συνέχεια την περίοδο της οικονομικής κρίσης να οργανώνει συσσίτια και συλλογή ειδών για την στήριξη των συνανθρώπων μας μέσω της Αλληλεγγύης, να ιδρύει την «Παμπειραϊκή πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες» συσπειρώνοντας γύρω του εκατοντάδες εθελοντές για να βοηθήσουν την περίθαλψη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, να ενισχύει διαρκώς συλλογικότητες νέων, καλλιτεχνών της πόλης, να στέκεται μπροστάρης στον αντιφασιστικό αγώνα κατά της χρυσής Αυγής να είναι ο πρωτεργάτης, και θεμελιωτής του κινήματος “ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ” μέσα από το οποίο εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος στην Α’ Κοινότητα Πειραιά στις εκλογές του 2019.

Δοσμένος ολόψυχα με όλες τις δυνάμεις του πάντοτε στην προσφορά για τον άνθρωπο , στον αγώνα για το δίκιο, σύνδεσε το όνομά του με κάθε διεκδίκηση των ανθρώπων του Πειραιά . Το ζεστό χαμόγελο , ο αυθορμητισμός , η καλοσύνη και η οξύνοιά του θα συντροφεύουν πάντα τους ανθρώπους που ενέπνευσε και στήριξε. Πάνω στον σπόρο τον δικό του θα σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για το δίκιο !

> Η κηδεία του Σωτήρη Αλεξόπουλου θα γίνει την Παρασκευή 14/5 στις 3μμ, στον ΙΝ του Αγίου Γερασίμου στο Κοιμητήριο του Σχιστού

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: