Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βιογραφία του Σπύρου Μουστακλή έγραψε η αγαπημένη του σύζυγος

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 14/02/2022

Ο τόμος παραδόθηκε σήμερα από την κόρη τού Μεσολογγίτη ήρωα στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και προλογίζει το βιβλίο

|> Στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, παρέδωσε σήμερα το βιβλίο “Σπύρος Μουστακλής – Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος“, η κόρη του εκλιπόντος αγωνιστή κατά της δικτατορίας των επίορκων στρατιωτικών, Ναταλία Μουστακλή.

Συγγραφέας του βιβλίου, το οποίο προλογίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι η σύζυγος του αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα ΔημητρακάκηΜουστακλή.

Όπως υπογραμμίζει στον πρόλογό του ο Πρόεδρος της Βουλής, ο πραγματικός αγωνιστής της Δημοκρατίας έζησε και πέθανε υπηρετώντας τα ύψιστα  ιδανικά και την πατρίδα του, χαρακτηρίζοντάς τον «βαθιά δημοκράτη, “πολιορκημένο” αλλά και “ελεύθερο” Μεσολογγίτη» λόγω και της καταγωγής του.

Στο βιβλίο περιγράφονται όλες οι φάσεις της πορείας τού Σπύρου Μουστακλή, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Απριλίου 1986, με παράθεση των πραγματικών γεγονότων, αλλά και αφηγήσεις τόσο της συζύγου του όσο και γνωστών δημοσιογράφων, στρατιωτικών και φίλων, μέσα από τις οποίες ο αναγνώστης πληροφορείται λεπτομέρειες της σύντομης και πολυτάραχης ζωής του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: