Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίτιμο μέλος του ΕΒΕΠ ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Χωρίς κατηγορία στις 25/07/2019

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγορεύτηκε με απόφαση δ.σ.

|> Επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) αναγορεύτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ευχαρίστησε το πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου, ένα γνώριμο περιβάλλον για εμένα. Γνωρίζουμε τα θέματα, συνεπώς δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Θα χρειαστώ όμως την εποικοδομητική σας στήριξη. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Πειραιά και των όμορων δήμων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέλυσε τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις. «Θέλουμε να δείξουμε στους επενδυτές ότι η χώρα μας διαθέτει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι: «Η ναυτιλία δεν είναι απλά η ατμομηχανή της οικονομίας, αποτελεί το μεγαλύτερο στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας. Στις προτεραιότητές μας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η προσέλκυση πλοίων με ελληνική σημαία, η ανάπτυξη των λιμανιών και του yachting. Επίσης έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την ναυτική εκπαίδευση. Να επενδύσουμε στον κλάδο της κρουαζιέρας και στις μαρίνες αλλά και στους παραναυτιλιακούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις. Τώρα είναι ώρα για πολλή δουλειά και πράξεις». Τόνισε επίσης ότι ο σημαντικότερος βραχίονας της ναυτιλίας είναι το Λιμενικό Σώμα. «Είμαι έτοιμος να αναλάβω πρωτοβουλίες για να επιλύσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στον Πειραιά. Θα επιδιώξουμε να εφαρμόσουμε μια νησιωτική πολιτική προς όφελος όλων των νησιωτών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας, που διαχρονικά υπάρχουν ανάμεσα στην επιμελητηριακή κοινότητα του Πειραιά και στο υπουργείο, τονίζοντας ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης στάθηκε αρωγός στο έργο του ΕΒΕΠ στο παρελθόν, ενώ από την θέση του υπουργού έχει ανοίξει έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με το Επιμελητήριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης, είπε:

«Σημειωτέον ότι, για το ΕΒΕΠ και πολλούς άλλους παραγωγικούς και ναυτιλιακούς φορείς, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι πρωταρχικής σημασίας. Επιπλέον, από το γεγονός ότι έχει παραδοσιακά την έδρα του στο μεγάλο λιμάνι, ο Υπουργός συνηθίζεται να αποκαλείται και “Υπουργός Πειραιά”. Οι 7 άξονες της στρατηγικής για τη ναυτιλία που προανήγγειλε ο Υπουργός στην ομιλία του, έχοντας για προτεραιότητα τη δημιουργία ενός φιλικού πλαισίου για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις με στόχο τη προσέλκυση των επενδύσεων, μας δίνει ισχυρά κίνητρα να συμπορευτούμε στη νέα ρότα που δρομολογείται. Το προεδρείο του ΕΒΕΠ ομόφωνα ανακηρύσσει τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επίτιμο μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό, τη συμπαράστασή του στο Επιμελητήριο μας, αλλά κυρίως για τη μεθοδικότητα και τη σοβαρότητα που αποφασίζει και ενεργεί. Τον ευχαριστούμε πολύ».

Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε, ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το ΕΒΕΠ, να δημιουργηθεί το «Παρατηρητήριο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα εντοπίζει ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στα νησιά. Επιπλέον το «Παρατηρητήριο Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας» θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν για παράδειγμα στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ προανήγγειλε ότι, στις 25 Σεπτεμβρίου, το Επιμελητήριο θα τιμήσει το Λιμενικό Σώμα για τα 100 χρόνια προσφοράς του στη χώρα μας.

Το παρών στο διοικητικό συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. έδωσαν η γενική γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, οι οποίοι είχαν ένα εποικοδομητικό διάλογο με τα μέλη του δ.σ., ενώ δήλωσαν ότι προσδοκούν σε μια γόνιμη συνεργασία με το ΕΒΕΠ με στόχο της ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: