Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου; Ναι, και πολύ μας πάει!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/03/2019

Πάει η εποχή με τον αξέχαστο τον Μπάμπη Κωνσταντόπουλο και το σύνθημα «Πήδα κάτω αρχηγέ!»…

Δημ. Καπράνος |> Διαφωνώ πλήρως με όσους έσπευσαν να χλευάσουν την κυρία Μεγαλοοικονόμου. Μια χαρά γυναίκα είναι. 
Δίχως να έχει με την πολιτική σχέση, δεν έγινε απλώς βουλευτίνα, αλλά από ένα μικρό κόμμα μεταπήδησε σε μεγάλο και έγινε κυβερνητική! Πόσοι, άραγε, το έχουν καταφέρει αυτό; Πέντε; Έξι; 
Πάμε παρακάτω τώρα…

Τί περισσότερο έχει κάνει ή έχει πει η εν λόγω κυρία από όσα έχουν κατά καιρούς πει άλλοι, μεγαλύτερης εμβέλειας και αναγνώρισης, πολιτικοί; Λιγότερες κοτσάνες έχουμε ακούσει από πρωθυπουργικά, αρχηγικά και υπουργικά χείλη; Μην τρελαθούμε κιόλας! Απλώς, η κυρία τα λέει με έναν δικό της τρόπο!

Σας πείραξε το τετράστιχο που έγραψε για τον Αλέξη, το είδωλό της; “Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης, η κάθε σου λέξη , ομόνοια και καταπέλτης!“. Μια χαρά πράμα είναι, έχει και ρίμα! Τί θέλατε να πει; “Ομόνοια-Κολιάτσου ή Ομόνοια-Πατήσια;“… Βεβαίως, θα ήταν καλύτερο ένα: ” Σε λένε Αλέξη με λένε Θοδώρα / ποιός θα μου τις βρέξει εμένανε τώρα“; Αλλά και όπως τα είπε, μια χαρά ήτανε!

Να λέμε και “ευχαριστώ” που βρέθηκε αυτή η γυναίκα και ξαναθυμόμαστε την επιθεώρηση. Πού νομίζετε ότι βρισκόσαστε, κύριοι; Στην εποχή του αξέχαστου Μπάμπη Κωνσταντόπουλου και του νεραντζοπόλεμου; Πάνε εκείνα που ξέρατε, πέρασαν!

Για όσους δεν τον πρόλαβαν, ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος ήταν δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, αρχηγός του κόμματος “Ανθρωπιάς και Ειρήνης”.

Είχε πιάσει, το 1974, ένα γραφείο στον β’ όροφο πολυκατοικίας επί της Πανεπιστημίου, στο ύψος της πλ. Κοραή και έβγαινε κάθε βράδυ και εκφωνούσε λόγο με κύριο σύνθημα :”Το ταμ-ταμ της κατσαρόλας κατά της ζούγκλας των τιμών“.

Εκείνος ήξερε τί έλεγε, εμείς κάναμε όμως πλάκα! Κι έτσι, μόλις έβγαινε στο μπαλκόνι αρχίζαμε τα συνθήματα:
Πήδα κάτω αρχηγέ” , “Όχι τρύπες στα μακαρόνια“! Και τον βομβαρδίζαμε με νεράντζια που κόβαμε από τα γύρω αειθαλή των Προπυλαίων! Και όταν έβγαζε στον εξώστη μια υψίφωνο για να τραγουδήσει τον ύμνο του κόμματος, την προστάτευε με το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ από τις ριπές των εσπεριδοειδών!

Το 1977, ο πονηρός αρχηγός μετακόμισε στον όγδοο όροφο κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους!
Οι οπαδοί του, όμως, ενθουσιώδεις, τον σήκωσαν στα χέρια, μαζί με το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το όχημα και να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία με τα πόδια.

Το κύκνειο άσμα του ήταν 1990. Πήγε με ταξί στα παλαιά ανάκτορα για να λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο Σαρτζετάκη! Έδειξε μια αυτοσχέδια πρόσκληση-επιστολή, μπήκε στο μέγαρο, αλλά τον σταμάτησαν λίγο πριν μπει στην σύσκεψη!

Πάνε αυτά! Μεγαλοοικονόμου και πολύ μας πάει!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: