Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκόσμιας ακτινοβολίας το ελληνικό “East Med Yacht Show” του Πόρου

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 19/04/2015

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο η έκθεση «East Med Yacht Show», του μεγάλου σαλονιού σκαφών που διοργανώνεται στην Ελλάδα, για κυρίως ελληνικά σκάφη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περί των 70 σκαφών και θα παρευρεθούν επαγγελματίες από ΗΠΑ, Ευρώπη, Βόρειο Αφρική, Ισραήλ, Εμιράτα, Λίβανο κ.α. Σημειώνεται δε, ότι παγκοσμίως υπάρχουν μόνον τέσσερα Σαλόνια Σκαφών και ένα εξ αυτών είναι αυτό της «East Med Yacht Show».

Προ ημερών, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι πρόεδροι της ΕΠΕΣΤ (Αντώνης Στελλιάτος), ΗΥΒΑ (Γιώργος Κολίντζας) και ΗΑΤΤΑ (Λύσανδρος Τσιλίδης), ζητήθηκε ώστε η χώρα μας να γίνει παγκόσμιο κέντρο θαλασσίου τουρισμού και yachting.

Ο Γιώργος Κολίντζας, πρόεδρος της ΗΥΒΑ, είπε: «Δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει αλλού, αυτό που θα συναντήσει στην Ελλάδα με την μεγάλη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά. Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα είναι ασφαλής και μπορεί να προσφέρει ποιοτικό χρόνο διακοπών στους ταξιδιώτες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι σε αυτό το είδος. Η έκθεση σκαφών προωθεί ακριβώς τον θαλάσσιο τουρισμό, με επανδρωμένα και μη σκάφη».

Ο Αντώνης Στελιάτος, πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ: «Η έκθεση East Med Yacht Show έχει εμπλουτιστεί εφέτος και με ιστιοπλοϊκά σκάφη και καταμαράν, καθώς και σκάφη 24μέτρων, σκάφη ελληνικά – καθώς αποτελεί την πιο σημαντική και επικεντρωμένη πλέον έκθεση στο είδος της, και μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η είσοδος του κλάδου των τουριστικών γραφείων στην συνδιοργάνωση της έκθεσης έφερε αντιθέσεις, αλλά η αγορά πρέπει να ανοίξει και να μην λειτουργεί πλέον μονοπωλιακά. Τα τουριστικά γραφεία γνωρίζουν τί είναι ο τουρισμός και μπορούν να προβάλλουν την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό. Σε ό,τι αφορά τον Πόρο, εκεί βρήκαμε ένα γραφικό τόπο για το σαλόνι μας, είχαμε ανέκαθεν την βοήθεια της εκάστοτε τοπικής αρχής και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε την έκθεση σε αυτό το νησί».

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ: «Τα τουριστικά γραφεία διακινούν παγκοσμίως τον τουρισμό και φυσικά ο κλάδος μας είναι αρωγός όταν του γίνονται προτάσεις σαν αυτή, καθώς δίνουν την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν: την ενοικίαση σκαφών από μεμονωμένους ταξιδιώτες, ή μικρές ομάδες, οι οποίοι μπορούν με μικρό κόστος να περάσουν τις διακοπές τους σε λιγότερο επισκέψιμους προορισμούς, σε μικρά νησιά. Δεν είναι ακριβό αυτό το είδος διακοπών. Τώρα που η έκθεση ενδυναμώνεται, και περισσότερο την επόμενη χρονιά όπου ο θεσμός θα έχει παγιωθεί, θα είναι ακόμη πιο δυναμική η παρουσία μας με την ενημέρωση των τουριστικών γραφείων, αλλά και με την φιλοξενία επαγγελματιών από διάφορες τουριστικές αγορές του κόσμου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: