Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Παιδεία Γάλακτος” από την γαλακτοβιομηχανία “Κρι Κρι”, με συνεργασία παραγωγών και ΑΠΘ

Χωρίς κατηγορία στις 24/01/2017

Διετής διάρκεια φοίτησης

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την επωνυμία “Παιδεία Γάλακτος”, σχεδίασε η ελληνική γαλακτοβιομηχανία “Κρι Κρι”, που στόχο έχει να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής γάλακτος (και προϊόντων γάλακτος) και των Ελλήνων παραγωγών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται βάσει τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην “Κρι Κρι”, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους παραγωγούς του νομού Σερρών.

Περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση των παραγωγών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας από τους συμμετέχοντες πανεπιστημιακούς καθηγητές και πρακτική άσκηση στις φάρμες με τις οποίες συνεργάζεται η “Κρι Κρι”.

Η συνολική διάρκεια φοίτησης ανέρχεται σε 2 έτη και ήδη συμμετέχουν 50 αγελαδοτρόφοι από 33 φάρμες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Κρι Κρι”, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην χώρα μας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αυτή την κατεύθυνση και τα χαρακτηριστικά. Η “Παιδεία Γάλακτος” είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας της “Κρι Κρι” να ανταποδώσει στους παραγωγούς την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στην εταιρεία για περισσότερα από 20 χρόνια. Άλλωστε, οι παραγωγοί του νομού Σερρών είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του βασικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προϊόντων της “Κρι Κρι”, που δεν είναι άλλο από τα γιαούρτια με φρέσκο γάλα ημέρας. Κι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που έχει ωθήσει την εταιρεία στη δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού και της προσφέρει σημαντικό προβάδισμα στις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται. Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία, δίνει στην “Κρι Κρι” τη δυνατότητα να συνεχίσει και στο μέλλον να παράγει τα προϊόντα της με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, μεράκι και τεχνογνωσία, επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό της απέναντι στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους μετόχους της και την κοινωνία συνολικά».

Ο επίκουρος καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής (ΑΠΘ) στο Εργαστήριο Ζωοτεχνίας και επιστημονικός υπεύθυνος της “Παιδείας Γάλακτος”, Γεώργιος Βαλεργάκης,  μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τον ίδιο τον τομέα της παραγωγής. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους παραγωγούς και τις φάρμες που συμμετέχουν και ο συνολικός θετικός αντίκτυπος θα έχει ουσία, συνέπεια και συνέχεια σε βάθος χρόνου».

Απάντηση