Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παμψηφεί βοηθός Επίσκοπος Γαλλίας ο κ. Ειρηναίος

FLASH στις 04/02/2015

Από την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων, ανακοινώθηκε σήμερα πως στις 13 Ιανουαρίου, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου εξέλεξε παμψηφεί τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Αβραμίδη, βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας υπό τον τίτλο της επισκοπής Ρηγίου.
Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος κατάγεται από τη Νιγρίτα Σερρών και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών Αθηνών και Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1998 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα και εδημοσίευσε την εργασία του με θέμα: «Η Ποιμαντική των Αγίων που έζησαν στον αιώνα μας».
Εγινε μοναχός στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιο.
Υπηρέτησε στο Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ως ιεροκήρυκας, πνευματικός, γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, υπεύθυνος νεότητος, κατηχητής,υπεύθυνος του περιοδικού «Άγιος Μηνάς», του ετησίου εγκολπίου ημερολογίου και εφημέριος στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας (1997-2004) και μετά στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας ως γραμματεύς, αρχιερατικός επίτροπος Βορείου Γαλλίας και ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων.
Ταυτόχρονα υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός– θεολόγος σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Κοζάνης και Καστοριάς, και ως Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Σχολείο της Sartrouville.
Ο κ. Ειρηναίος διακρίνεται για την απλότητα, την ευγένεια του χαρακτήρα του, για την πλατιά μόρφωσή του και την αφοσίωση του στην Εκκλησία.
Ευχόμαστε να διακονήσει την Εκκλησία με τον ίδιο ζήλο όπως μέχρι σήμερα στις θέσεις που υπηρέτησε. Άξιος!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: