Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πανελλαδική 24ωρη πανεργατική απεργία σήμερα Πέμπτη από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 16/03/2023

Στάσεις εργασίας σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικό και τα Τραμ – Δεμένα τα πλοία έως τα μεσάνυχτα

|> Πανελλαδική 24ωρη πανεργατική απεργία κήρυξε σήμερα η ΓΣΕΕ και σύσσωμος ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας στους περισσότερους κλάδους ‘’κατεβάζει ρολά’’ σήμερα Πέμπτη 16/3, με συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και την Κλαυθμώνος.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τα νομαρχιακά τμήματά της, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους. Αναφέρει:

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ, το Μετρό, τον Ηλεκτρικό και τα Τραμ, θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, μ ε στάσεις εργασίας.

Η στάση εργασίας στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9 πμ και από τις 9 μμ έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10 πμ έως τις 3 μμ.

Τα πλοία

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη πανεργατική απεργία, από 00.01 της Πέμπτης 16/3, έως τις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: