Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο μεταπτυχιακό για “Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία”

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 09/05/2021

ΠαΠει: Μονοετές, υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και καλλιεργεί δεξιότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

|> Τα νησιά και ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας είναι το θεμέλιο της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, τον τουρισμό και το στοιχείο της «θάλασσας». Το μήκος των ακτογραμμών μας, μας κατατάσσει στην ενδέκατη θέση διεθνώς ενώ κατ’ έκταση είμαστε στην ενενηκοστή πέμπτη. Ταυτόχρονα ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος παράκτιος και νησιωτικός, από το Αιγαίο, την Κρήτη μέχρι το Ιόνιο, έχει διεθνή και ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα οι παράκτιες θαλάσσιες περιοχές, η λιμενική βιομηχανία μικρού και μεσαίου μεγέθους και ο νησιωτικός χώρος αντιμετωπίσθηκαν, τουλάχιστον, περιορισμένα στο πεδίο εκπαίδευσης στελεχών. Η δυναμική της παράκτιας οικονομίας όμως απαιτεί, πλέον, εκπαίδευση και εξειδίκευση των στελεχών του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού τομέα, στις εν λόγω υπηρεσίες. Εκπαίδευση μεγάλης σημασίας και αξίας.

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσιάζει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία” με πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων, για 50 ενδιαφερόμενους, στον 1ο κύκλο σπουδών, ακαδημαϊκού έτους 2021- 2022.

Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και καλλιεργεί δεξιότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Λιμενικής Οικονομικής και Πολιτικής, της Παράκτιας Οικονομίας, της Διαχείρισης και Λειτουργίας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων, στη σχέση τους με την Εφοδιαστική αλυσίδα.

Με το μονοετές αυτό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση των εργαζομένων στα λιμάνια και όσων στοχεύουν να εργαστούν στο ευρύτερο cluster της λιμενικής βιομηχανίας, δημιουργώντας στελέχη υψηλής κατάρτισης με εξειδικευμένες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες, σε ένα τομέα με αλματώδη άνοδο.

> Αναλυτικές πληροφορίες: https://maritime-unipi.gr/spoudes/metaptychiakes-spoudes/diacheirisi-limenon-paraktia-oikonomia/

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: