Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία συνδικαλιστών για ‘’παράνομη και καταχρηστική απόλυση’’ εργαζομένης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/02/2023

”Η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή δεν απεδέχθη και αντέδρασε σε βλαπτικές συμπεριφορές της εργοδοσίας’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |> Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α), καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης στην PRAKTIKER HELLAS και ενεργού μέλους της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης.

Η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή δεν απεδέχθη και αντέδρασε σε βλαπτικές συμπεριφορές της εργοδοσίας της PRAKTIKER, οι οποίες κλιμακωνόταν σε βάρος της με σπαστά ωράρια εργασίας, αλλαγές ρεπό και αυθαίρετες αλλαγές προγραμματισμένων βαρδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία προβαίνει σε τέτοιου είδους εκδικητικές ενέργειες, τις οποίες εν συνεχεία ακυρώνουν η δικαιοσύνη και οι αγώνες των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την Ανεξάρτητη Αρχή να αναλάβουν δράση και να απαιτήσουν από την PRAKTIKER να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η συνδικαλιστική μας οργάνωση και τα στελέχη που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία εργοδοτική πίεση και προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησής μας. Θα βρισκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα στο πλευρό κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας, απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και παράνομες πρακτικές. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες και γενικά στην παροχή υπηρεσιών στο Νομό Αττικής, μπορούν να απευθύνονται στη συνδικαλιστική μας οργάνωση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: