Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισαν οι ΥπΕξ της ΕΕ

ΕU στις 22/06/2015

ΑΠΕ-ΜΠΕ Ιούνιος, 22: Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέτειναν επισήμως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016 την ισχύ των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές στο Λουξεμβούργο.

Η ισχύς της δέσμης των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχει πλήξει τους τομείς των τραπεζών, της άμυνας και του πετρελαίου, εμποδίζοντας τη χρηματοδότηση στις ευρωπαϊκές αγορές, λήγει στο τέλος του Ιουλίου. Παρατάθηκε “έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ“, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν επισήμως την έναρξη της ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, η οποία σε πρώτο χρόνο θα περιορισθεί στην ενισχυμένη παρακολούθηση των παράνομων δικτύων, ανακοίνωσε ευρωπαία εκπρόσωπος.

Η ανάπτυξη των πρώτων πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται σε μία εβδομάδα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: