Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στη Ν. Υόρκη

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/03/2015

Ν. Υόρκη, 30. Ελληνοαμερικανικά σχολεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες, φοιτητικές οργανώσεις και χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, άνοιξε και φέτος το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανάμεσα στους παρελαύνοντες ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος ήταν τελετάρχης της φετινής παρέλασης, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Νίκος Αιμιλίου, αντίστοιχα, ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλής, οι γενικοί πρόξενοι στη Νέα Υόρκη της Ελλάδας Γιώργος Ηλιόπουλος και της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου, ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης, οι επικεφαλής των ελληνικών υπηρεσιών στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γιώργος Πατούλης και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγος ε.α Φραγκούλης Φράγκος.

Εκτός από τον κυβερνήτη Κουόμο, τελετάρχες της παρέλασης ήταν τα ζεύγη ομογενών επιχειρηματιών,   Τζων και Μέι Κάλαμο από το Σικάγο και Γιάννη και Ελένης Ψαρρά από τη Νέα Υόρκη.
Όπως κάθε χρόνο, αρκετοί φορείς πρόβαλαν τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού για «ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο», για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» και για τις «θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Επίσης, έγινε αναφορά για την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης και για την προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: