Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποκριάτικο τριήμερο στον Πειραιά με… συνωστισμό χαρταετών!

Χωρίς κατηγορία στις 05/03/2022

Παρέλαση καρναβαλιστών, μουσικοί του και δρόμου, περιήγηση στην πόλη με το τρένο της Αποκριάς κ.ά. – Όλο το πρόγραμμα

|> Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει αποκριάτικες δράσεις το τρέχον και τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, θέλοντας να προσφέρει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους, στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Σήμερα Σάββατο, 5 και αύριο Κυριακή, 6, το εμπορικό κέντρο και οι γειτονιές της πόλης θα «πλημμυρίσουν» με μουσικοχορευτικά δρώμενα, αποκριάτικη μουσική και κέφι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρέλαση Καρναβαλιστών και μουσικών δρόμου σε κεντρικά σημεία και περιήγηση στην πόλη με το τρένο της Αποκριάς σε συνεργασία Δήμου Πειραιά και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, θα βάλουν στο πνεύμα των ημερών μικρούς και μεγάλους.

Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από την covid19, την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πειραιά κρατά ζωντανό το έθιμο του χαρταετού και καλεί τους δημότες να κοιτάξουν ψηλά, καθώς τεράστιοι πολύχρωμοι χαρταετοί μήκους από 3 έως 35 μέτρα, σε πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο της θάλασσας, θα πετάξουν από την πλαζ της Φρεαττύδας.

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιά ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, θα προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά, σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών μας Κοινοτήτων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ

  • Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Αν υπάρχει ένα έθιμο που ενθουσιάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους την Καθαρά Δευτέρα δεν είναι άλλο από το πέταγμα του χαρταετού. Στις γειτονιές της πόλης, σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών μας Κοινοτήτων, ο μαγικός κόσμος των πειρατικών παραμυθιών ζωντανεύει και τα «λάφυρα» των πειρατών, πολύχρωμοι χαρταετοί, θα προσφερθούν στους μικρούς μας φίλους δωρεάν.

Συγκεκριμένα:

  • Πλατεία Πηγάδας Σάββατο 5 Μαρτίου 09:00 – 11:00
  • Πασαλιμάνι Σάββατο 5 Μαρτίου 11:00 – 13:00
  • Πλατεία Γεννηματά Σάββατο 5 Μαρτίου 13:00 – 15:00
  • Πάρκο Δηλαβέρη Κυριακή 6 Μαρτίου 09:00 – 11:00
  • Παύλου Μελά Κυριακή 6 Μαρτίου 11:00 – 13:00
  • Πλατεία Νεράιδας Κυριακή 6 Μαρτίου 13:00 – 15:00
  • Πλαζ Φρεαττύδας Δευτέρα 7 Μαρτίου 11:00 – 13:00

 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 

  • Σάββατο 5 /3/2022 Μαρίνα Ζέας – Πασαλιμάνι – Εμπορικό κέντρο
  •  Κυριακή 6/3/2022 Μικρολίμανο

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα με εντυπωσιακές στολές και χορό εν κινήσει θα σκορπίσουν το κέφι και θα βάλουν στο πνεύμα των ημερών τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Οι δρόμοι της πόλης θα γεμίσουν με μουσική, ρυθμό, χρώμα, ζωντάνια και κέφι, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα και αποκριάτικη διάθεση.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΝΙΜΑΤΕΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

  • Σάββατο 5/3/2022 Εμπορικό Κέντρο
  • Κυριακή 6/3/2022 Πασαλιμάνι, Μαρίνα Ζέας

Ξυλοπόδαροι, γνωστοί ήρωες παραμυθιών, καρτούν, ζογκλέρ, μπαλονάδες και ανιματέρ θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης, σε μια πρωτότυπη παρέλαση καρναβαλιστών γεμάτη χρώματα, σερπαντίνες, κομφετί, καραμέλες και θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους, σκορπώντας αμέτρητα παιδικά χαμόγελα.

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

  • Σάββατο 5, Κυριακή 6/3/2022

Το τρένο της Αποκριάς θα περάσει από τις γειτονιές του Πειραιά για να «σκορπίσει» αποκριάτικη διάθεση και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε σε μια όμορφη, γιορτινή διαδρομή! Ανιματέρ με υπέροχες αποκριάτικες στολές και καραμούζες θα κάνουν βόλτες σε κεντρικά σημεία της πόλης, δίνοντας ένα ξεχωριστό αποκριάτικο χρώμα, με latin μουσική, πυροτεχνήματα κορδέλας, χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Μια ξεχωριστή δράση από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Διαδρομή Τρένου: Ακτή Μιαούλη – Σαχτούρη- Χαρ. Τρικούπη- Ακτή Μουτσοπούλου – Λαμπράκη Γεωργίου- Ηρώων Πολυτεχνείου-Χαρ. Τρικούπη-Ακτή Μιαούλη και τερματίζει Ακτή Ξαβερίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

  •  Πλαζ Φρεαττύδας 10:00 -13:00

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς στον Δήμο Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με ένα εντυπωσιακό Φεστιβάλ Χαρταετών! Με σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο Δήμος Πειραιά καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον Πειραϊκό ουρανό, ο οποίος θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους πολύχρωμους χαρταετούς μήκους 3 έως 35 μέτρων, εμπνευσμένοι από τον μαγικό κόσμο της θάλασσας. Γιγάντια χταπόδια, πολύχρωμα ψάρια, μέδουσες και εντυπωσιακά σαλάχια βγαίνουν από το βυθό της θάλασσας για να κατακλύσουν τον Πειραϊκό ουρανό. Μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους Πειραιώτες μια μοναδική οπτική εμπειρία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: