Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Γιατί όχι στο ΣΕΦ;”, ρωτάει με παρέμβασή του ο Αλ. Αγγελόπουλος για το γήπεδο του Εθνικού

Χωρίς κατηγορία στις 22/11/2017

Αναμένεται απάντηση…

|> Στο θέμα του γηπέδου του Εθνικού παρεμβαίνει, με μια προσεκτική και ξεκάθαρη τοποθέτηση ο μέχρι πρότινος χρηματοδότης και επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, εφοπλιστής Αλέξιος Αγγελόπουλος, Ο κ. Αγγελόπουλος δεν αναφέρεται μόνον στην περίπτωση του ΣΕΦ και στην πρόσφατη απόφαση για το Σχιστό, αλλά και σε εκείνη του “Καραϊσκάκη”. Γράφει:

«Επ’ ευκαιρία των γενεθλίων του Εθνικού μας και σεβόμενοι την τεράστια προσπάθεια, τον χρόνο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ώστε να ξαναυπαρξει η προοπτική ο Εθνικός μας να αποκτήσει γήπεδο, γήπεδο εκεί που γεννήθηκε πριν 94 χρόνια διαβάσαμε με συγκρατημένη αισιοδοξία την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά για μια ακόμα εξαγγελία παραχώρησης έκτασης για δημιουργία γηπέδου (με πολλά ενδιάμεσα στάδια βεβαιως μέχρι την πραγματοποίηση του)

Γνωρίζοντας την σοβαρότητα του Δημάρχου, ελπίζουμε να μην πρόκειται για μια εξαγγελία αποπροσανατολισμού, οπότε με αυτό ως δεδομένο ας ξεκαθαρίσουμε λίγα πράγματα…

Εφ΄ όσον η ομάδα βρει τον αγωνιστικό της δρόμο και επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία έχει γήπεδο… Αυτό που δημιουργήθηκε εξ αρχής και με χρήματα Εθνικών, το Στάδιο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, στο οποίο βάσει συμβάσεως μπορεί να αγωνίζεται καλύπτοντας τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έξοδα που θα καθορίσει ένας ορκωτός λογιστής (χρήση 3 – 4 κερκίδων, αποδυτήρια, αγωνιστικός χώρος και όχι άσχετες υπηρεσίες και χρεώσεις ώστε να καταστεί το όλο κόστος απλησίαστο) .

Για μα μην γίνει αυτή η προοπτική τροχοπέδη στην αγωνιστική επαναφορά του Συλλόγου (μιας και τα ξεκάθαρα μηνύματα κατευθυνόμενων συμφερόντων τα πήραμε στον τελικό στην Άμφισσα με τον ΑΟ Τρικάλων), και μετά τον εκδίωξη από το γήπεδο στο Ελληνικό για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση δαπάνησε σημαντικό χρηματικό ποσό, ξεκίνησε πριν χρόνια μια τεράστια προσπάθεια εύρεσης εναλλακτικής έδρας που να πληροί όμως βασικές προϋποθέσεις για τον Σύλλογο. Δηλαδή, χώρο μέσα στο ΣΕΦ ή στο παραλιακό μέτωπο Φαλήρου . Εκεί που είναι το σπίτι μας, εκεί που γράφτηκαν οι χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, εκεί που σήμερα υπάρχει υποβάθμιση και ερήμωση αλλά και ξεκάθαρη προοπτική.

Σε αυτή τη βάση πετύχαμε συμφωνία με την τότε Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ, την Περιφέρεια και το Δήμο, αλλά μάλλον κάπου οι εντολές άλλαξαν ή υπερίσχυσε ο παραλογισμός της ελληνικής πραγματικότητας όπως τον βλέπουμε στην ανάπλαση του Ελληνικού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Βοτανικό, στις έρημες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κλπ. Θα παρακαλούσα αυτούς που ξεχνάνε γρήγορα να κάνουν ένα google search και να καταλάβουν για ποια θέματα είχαν δεσμευθεί οι αρμόδιοι γενικώς και ειδικώς. Ακούσαμε προσεκτικά ακόμα και τους διοικούντες του Συλλόγου να βάζουν ταφόπλακα σε αυτή τη λύση και να ομιλούν για «ανυπέρβλητα» εμπόδια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την γραπτή αλληλογραφία ή την γραπτή άρνηση των αρχών (και τίνος συγκεκριμένα) προς αυτή την προοπτική. Όχι γενικότητες και λόγια αλλά συγκεκριμένα, γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι εξελίξεις δείχνουν να γίνονται μη αναστρέψιμες.

Αν σήμερα
ερήμην, ή με την βοήθεια παραγόντων που μπορεί να έχουν ενδεχομένως καλή θέληση αλλά να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς το διακύβευμα (μιας και βρήκαν έτοιμη μια λύση -Σχιστό- που είχε προταθεί από τον Δήμο Πειραιά ως εναλλακτική εδώ και ένα χρόνο αλλά τη θεωρούσαμε ως το μη χείρον βέλτιστον),

Αν σήμερα
κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον του Συλλόγου με τη δημιουργία γηπέδου στο Σχιστό (εφ΄όσον πρώτα ιδιοκτησιακά ξεκαθαριστεί ο χώρος, εφ΄όσον στατικά ως πρώην χωματερή δεν έχει θέματα, εφ΄όσον είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική βιωσιμότητα στο πρότζεκτ και το γήπεδο είναι προσβάσιμο χωρίς τα κυριακάτικα παζάρια, την άμεση γειτνίαση με το χώρο υποδοχής και διαμονής μεταναστών κλπ, εφόσον όλο αυτό δεν είναι πυροτέχνημα όπως τα γραφεία που θα παραχωρούσε ο Δήμος στον Εθνικό στον Πύργο), ΤΟΤΕ ο μόνος που πρέπει να αποφασίσει είναι ο κόσμος του Εθνικού σε ειδική Γ.Σ. και με ξεκάθαρο πλάνο του τί προτιθέμεθα να δεχτούμε και πώς. Τίποτα λιγότερο από αυτά που έχουν ειπωθεί δηλαδή στις περασμένες Γενικές Συνελεύσεις μια και ουδείς είναι εξουσιοδοτημένος να αποφασίζει a priori.

Ο καμένος από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Μην κάνουμε το ίδιο λάθος που έκανε ο μεγάλος Καρέλας πριν 40 χρόνια με το αφιλόξενο για εμάς Σελεπιτσαρι. Εδώ δεν συζητάμε να καλύψουμε προσωπική φιλοδοξία κανενός αλλά να δούμε αν ο Σύλλογος θα έχει μέλλον βασισμένο στην ιστορία του ή πρέπει να αποφασίσουμε κάτι άλλο όλοι μαζί.

Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης. Δεν είναι στο μηδέν όπως πριν κάποια χρόνια, αλλά αξιοπρεπής σε όλα τα αθλήματα μετά από θυσίες πολλών παραγόντων και ηρωικών φιλάθλων που κράτησαν Θερμοπύλες. Έχουμε κερδίσει τη συμφωνία για χρηματοδότηση και χώρο με το ΤΑΙΠΕΔ όποτε η κάθε άλλη εναλλακτική πρέπει να είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο προκρίνεται ως επιλογή καθώς και να μας εξηγήσει η πολιτεία ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ στο ΣΕΦ (και να μην κρύβεται πίσω από ένα Δασάρχη που είδε δάσος στο Ελληνικό, κορμοράνους στον Βοτανικό και… ζούγκλα στο ΣΕΦ).

Δεν μας χαρίστηκε όλο αυτό, έγινε μετά από μεγάλο αγώνα και αφού πείσαμε ότι πρέπει να διορθωθεί μια ιστορική αδικία.

ΑΝ τελικά όντως η μόνη λύση είναι το Σχιστό όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του.

Αναμένοντας την προσεκτική απάντηση και επίσημη θέση του Εθνικού ΟΦΠΦ.

Φιλικά και με Εθνικούς χαιρετισμούς

Αλέξιος Αγγελόπουλος»

Απάντηση