Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση Παπανδρέου σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ με στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα

ΕΛΛΑΔΑ στις 14/02/2015

Την ανάγκη επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας τονίζει σε επιστολή του προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς και τους ηγέτες των 28 κρατών μελών ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη να μην χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους καλεί να συμβάλλουν ώστε να μπει η Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και να στηρίξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες να προωθήσουν μια πολιτική μεγάλων δημοκρατικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την οποία η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι, μια συμφωνία πρέπει να προβλέπει την ελάφρυνση του βάρους από το χρέος, τη δυνατότητα αντί των πολύ υψηλών πλεονασμάτων να ενισχύεται η ανάπτυξη και να χρηματοδοτούνται κοινωνικά προγράμματα με τα οποία να αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν χιλιάδες Έλληνες – προσθέτοντας ότι, όλα αυτά θα συμβάλλουν, ώστε να αλλάξει και η οπτική των αγορών με την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης προς τη χώρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: