Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση ΓΣΕΕ για τυχόν ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ – ΟΛΘ και άλλων λιμανιών

Την πλήρη αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ-ΟΛΘ και συνολικά των λιμανιών της χώρας, εκφράζει η ΓΣΕΕ. Σε σχεική ανακοίνωση αναφέρει:

Η εξαγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το Πεκίνο για επιτάχυνση πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, βρίσκει απέναντι ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, τις αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αγώνα κατά της πώλησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Η Κυβέρνηση καλείται, όπως δεσμεύτηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις, να αποσύρει τους διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ ,ΟΛΘ.

Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταργήσει τις παράνομες φοροελαφρύνσεις που έχουν δοθεί στην COSCO.

H ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να ανοίξει εδώ και τώρα ένα δημιουργικό διάλογο με τους εργαζόμενους, την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς για την ανάπτυξη των Λιμανιών, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους αλλά και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: