Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση και παρότρυνση Παναγούλη για διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

ΕΛΛΑΔΑ στις 08/10/2015

Ερώτηση προς Τσακαλώτο

“Γιοφύρι της Άρτας”… χαρακτηρίζει ο Στάθης Παναγούλης την υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, σε ερώτησή του που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

Αν και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Β’ Αθηνών) ο Στάθης Παναγούλης, “θυμίζει” την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και το θέμα της ερώτησής του φέρει τον τίτλο “Ευθύνες ολιγωρίας για τη λίστα Λαγκάρντ”…  Γράφει:

Προς τον
κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ:  «Ευθύνες ολιγωρίας για τη λίστα Λαγκάρντ»

Η διερεύνηση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ φαίνεται να έχει την τύχη του γιοφυριού της Άρτας, αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουν περάσει τρείς κυβερνήσεις αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν εδώ και χρόνια  να εντοπίσουν όλους τους κατόχους των μαύρων χρημάτων και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη ώστε να υποστούν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές, αλλά και να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο ποσά για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξισορροπήσει τις βαριές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και σε συνταξιούχους.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας για ποιο λόγο το υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές  επιδεικνύουν προκλητική αδράνεια στη σύλληψη των υπευθύνων και  την είσπραξη  των χρημάτων και επιδίδονται σε μια ληστρική υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων των 500€ που ζουν στα όρια της φτώχιας, τη στιγμή, μάλιστα που πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ. η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη καταφέρει να εισπράξουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά τις πρόσφατες νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Τίθεται ζήτημα παραγραφής των σχετικών αδικημάτων μετά την 30η Δεκεμβρίου 2015;
  2. Πόσοι καταθέτες έχουν εντοπισθεί στην εν λόγω λίστα και ποιο είναι το συνολικό ύψος των καταθέσεων;
  3. Πόσα είναι τα ποσά  που ερευνήθηκαν και πόσα καταλογίσθηκαν ως πρόστιμα;
  4. Πόσοι και πόσες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη;
  5. Πόσοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ή άλλων ελεγκτικών φορέων ασχολούνται με την έρευνα της λίστας;
  6. Ποια ήταν τα αποτελέσματα από την πρόσφατη κατάθεση του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου της ΗSBC κ. Ερβέ Φαλτσιανί στις εισαγγελικές αρχές;
  7. Ποιος ευθύνεται για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι για την προκλητική ολιγωρία για τον αγρίως φορολογούμενο ελληνικό λαό;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: