Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Για ποιο λόγο απεργούν οι δημοσιογράφοι στον ΣΚΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/01/2019

Παρέμβαση του Νίκου Παππά με υπενθύμιση προς την εργοδοσία και με παρότρυνση στο ΕΣΡ

ΨΗΦΙΣΜΑ |> Σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο), οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΙ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις “χρεωθεί” κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.
Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai. gr

Παρέμβαση Παππά

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο twitter, υπενθυμίζει στην εργοδοσία του ΣΚΑΙ ότι ο νόμος 4339/2015 προβλέπει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό, ενώ παράλληλαεκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΕΣΡ “θα έχει τη σχετική εγρήγορση“.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό και εκκωφαντικό τρόπο τις δώδεκα απολύσεις συναδέλφων μας δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ!

Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι

Εμείς, η Συνδικαλιστική Παράταξη στην ΕΣΗΕΑ “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι”, καλούμε την εργοδοσία του Σταθμού να άρει τις απολύσεις για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην επιβίωσή τους τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ θα ακούσουν την φωνή της λογικής και της συνειδήσεώς τους και θα πράξουν το σωστό πριν βρεθούν στους πέντε δρόμους οι απολυθέντες συνάδελφοί μας. Περιμένουμε…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: