Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παραίτηση Μαρινάκη και από δημοτικός σύμβουλος – Τι δήλωσε στην συνεδρίαση του ΔΣ Πειραιά

Εν Δημω στις 23/11/2017

“Παραπέμπομαι χωρίς στοιχεία”

|> Μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε χθες και από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, λόγω της γνωστής δικαστικής υπόθεσης. Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε:

«Αγαπητοί συνεργάτες
Μετά 3,5 χρόνια έντονης συμμετοχής μου στα κοινά του Πειραιά από την θέση του δημοτικού συμβούλου, ήρθε η ώρα να σας αποχωριστώ για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου. Δεν αποχωρίζομαι όμως τον Πειραιά. Στα 3,5 αυτά χρόνια τηρήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο ακέραιο οι κεντρικές προτάσεις και επιλογές του συνδυασμού μας στο μέτρο των εμποδίων που προκαλούσε η δεινή οικονομική θέση του Δήμου και της χώρας γενικότερα, καθώς και η κρατική γραφειοκρατία. Μαζί με τον Γιάννη Μώραλη καταρτίσαμε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό από ανθρώπους που δεν έψαχναν για δουλειά αλλά είχαν σαν μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους συνδημότες τους. Κάποιοι άλλοι συνδυασμοί κατάρτιζαν ψηφοδέλτια, όπως τα υπαγόρευαν η κομματική μυωπία και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Όσα υποσχέθηκα στους πολίτες του Πειραιά τα τήρησα στο ακέραιο. Με προσωπική δαπάνη μεταξύ πολλών άλλων έγιναν έργα και παρεμβάσεις όπως:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας
 • Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ
 • Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
 • ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ
 • Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
 • Ο ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ
 • Η ΦΥΤΕΥΣΗ 300 ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
 • Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ
 • Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
 • Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και
 • Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Αυτά μέχρι σήμερα και συνεχίζω κοιτάζοντας όλους σας στα μάτια όπως την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε.

Καταθέτω λοιπόν σήμερα την παραίτησή μου που προκαλείται από μια άδικη παραπομπή μου σε δίκη, χωρίς στοιχεία. Επαναλαμβάνω και σε σας, ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που μου καταλογίζονται και που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν αντικείμενο δημιουργίας εντέχνως ενός επιβαρυντικού επικοινωνιακού κλίματος για το πρόσωπό μου, το οποίο προς μεγάλη μου απογοήτευση το υποστήριξαν και το ανέδειξαν συνάδελφοί μας ακόμη και σ’ αυτή την αίθουσα, ακολουθώντας την κομματική γραμμή. Αυτή η καθοδηγούμενη εκστρατεία λάσπης όμως, όπως και κάθε ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Ο λαός του Πειραιά έχει ήδη απομακρυνθεί από τους πολιτικούς απατεώνες και τους λαοπλάνους που κυβερνούν τον τόπο και τους χαρίζει πλέον τα ποσοστά που τους αξίζουν. Αυτοί που κόπτονται υπέρ των συμφερόντων του, σηκώνοντας την αριστερή γροθιά, με το δεξί χέρι υπόγραψαν μονοπωλιακές συμφωνίες, αποκλείοντας από το λιμάνι που δίνει ψωμί σε χιλιάδες εργαζόμενους τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας σύντομα θα τα δούμε μπροστά μας. Συρρίκνωση της απασχόλησης και μισθούς πείνας σε όσους απομείνουν.

Κυρία Σταθάκη και κύριε Δρίτσα, πώς νιώθετε και τι έχετε να πείτε γι’ αυτά; Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν επένδυσα στη λάσπη. Όταν αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, ανθρώπων που μεγάλωσα μαζί τους, ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν οι σειρήνες των λασπολόγων. Όπως και τότε έτσι και τώρα είχαν ένα και μόνο στόχο. Να με φοβίσουν και να με αποτρέψουν από την ανάγκη που ένιωθα να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εδώ και χρόνια δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν η καλύτερη απάντηση στα ΨΕΜΑΤΑ τους.

Αισθάνομαι όμορφα για το γεγονός ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι υπερήφανος για τον Πειραιά μας και για μένα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ, ούτε και να λυγίσω απέναντι στους λασπολόγους. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση, απέναντι σε όλους τους πολίτες του Πειραιά. Και να ξέρετε κάτι ακόμη. Γνώριζα ότι αργά ή γρήγορα θα πλήρωνα το τίμημα της απόφασής μου, να προσφέρω στα κοινά για να γίνει ο Πειραιάς, αυτό που του στέρησαν οι πολιτικοί.

Ο “Πειραιάς Νικητής” με το όραμά του γυρνάει σελίδα και χτίζει την επόμενη μέρα χωρίς εμμονές, αποκλεισμούς, δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς. Ο “Πειραιάς Νικητής” ήρθε για να μείνει εντός και εκτός των ορίων της πόλης. Για το καλό των δημοτών και του τόπου. Ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έγραψε: “Η πέτρα, το σίδερο και το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αντέχει”».

Ομιλία Γ. Δαβάκη

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος είπε:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μόλις ακούσαμε την ομιλία του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας και ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης είτε είναι είτε δεν είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζουμε την αμέριστη αγάπη του για τον Πειραιά και γι’ αυτό είναι σίγουρο πως ό,τι έκανε για την πόλη θα εξακολουθήσει να το κάνει.

Το έργο του μέχρι σήμερα στον Πειραιά τον κατατάσσει στη χορεία των μεγάλων ευεργετών της πόλης και γι’ αυτό εμείς οι συμπολίτες του τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τιμή για μας που βρισκόταν στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτό ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα επανέλθει. Γιατί οι θέσεις και τα αξιώματα κατακτώνται και κερδίζονται και δεν απονέμονται ούτε αφαιρούνται με δικαστικές αποφάσεις. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ότι έχει καταφέρει στην επιχειρηματική και αυτοδιοικητική του σταδιοδρομία το κέρδισε μόνος του και με το σπαθί του. Και στις καρδιές των δεκάδων χιλιάδων Πειραιωτών που τον ψήφισαν είναι πάντα ο άνθρωπός τους, ο πλέον κατάλληλος για να τους εκπροσωπεί στο ύψιστο συλλογικό όργανο της πόλης του Πειραιά.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ξεχωριστή. Με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση ακούσαμε ένα συνάδελφό μας που ξεχωρίζει να υποβάλει την παραίτησή του από το Σώμα. Αφού είναι επιθυμία του δεν έχουμε να πούμε τίποτα, και τη σεβόμαστε ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει ο ίδιος ότι περιμένουμε να επιστρέψει γρήγορα. Τον έχει ανάγκη ο Πειραιάς, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, η Εκκλησία μας, αλλά και η χώρα γενικότερα, γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι παρών όπου υπάρχει ανάγκη.

Κύριε πρόεδρε, εύχομαι να λάμψει γρήγορα η αλήθεια και θα λάμψει αφού είστε πιο καθαρός και από τα διαμάντια και ο Θεός είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία και εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη και τη φιλία σας».

Ανακοίνωση του Δ.Σ.

Με αφορμή την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πειραιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της πόλης του Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μέχρι σήμερα προσφορά του όχι μόνο στον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης μας αλλά και της χώρας τον Ολυμπιακό, αλλά και ειδικότερα η προσφορά του στην πόλη μας και όχι μόνο είναι ανεκτίμητη. Ειδικά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικοκοινωνική συγκυρία προσφέρει ανελλιπώς σε πολίτες που είχαν και έχουν ανάγκη. Είναι παρών όπου το δημοτικό συμβούλιο ή άλλος φορέας της πόλης ζητήσει τη βοήθεια του.

Η διαρκής προσφορά του στη Μητρόπολη Πειραιώς είναι μοναδική, η συνδρομή του στην ΚΟΔΕΠ μέσω της οποίας σιτίζονται ετησίως 160 άπορες οικογένειες, η διαρκής υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας, η τεράστια στήριξη του στους πρόσφυγες που παρέμεναν για 6 μήνες στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και η γενικότερη στήριξη της πόλης μας μέσω πολλαπλών δωρεών σε διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την προβολή της πόλης, τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την ανάπλαση πλατειών και παιδικών χαρών, αποτελούν πρωτοβουλίες πρωτόγνωρες για τον Πειραιά που δείχνουν το ήθος του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μάθει να αγωνίζεται και τελικά να νικάει και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχει στον “Πειραιά Νικητή” και ήταν μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεπηρέαστη Ελληνική Δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι και αυτήν την φορά θα βγει νικητής, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και αυτές οι κατηγορίες, μικρό υποσύνολο αυτών που αρχικά επιχείρησαν η επιχειρούν ακόμα και σήμερα να του αποδώσουν, θα πέσουν και θα αποδειχθεί περίτρανα η απόλυτη δικαίωση του.

Είμαστε δε βέβαιοι ότι έστω και αν δεν θα κατέχει τη θέση του ως πρώτος σύμβουλος στο δημοτικό συμβούλιο, θα παραμείνει όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δίπλα μας στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Πειραιά.

Ήμασταν από την αρχή δυνατοί και σίγουροι. Σήμερα είμαστε δυνατότεροι και ακόμα πιο σίγουροι από όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για τον πόλη μας, ότι παρά τα προβλήματα και τα όποια εμπόδια, θα τα καταφέρουμε και θα κάνουμε τον Πειραιά μας Νικητή».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΓΕΜΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΛΥΚΑ-ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΔΑΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΖΗΛΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΛΑΟΥΛΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΝΤΑΪΦΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΔΡΕΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΙΓΑΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Απάντηση