Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παππούδες και γιαγιάδες αναβιώνουν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα για τα εγγόνια

FLASH στις 15/02/2017

Από το 6ο ΚΑΠΗ Νικαίας

Τα παραδοσιακά έθιμα της Αποκριάς αλλά και καρναβαλικά παιχνίδια θα γνωρίσουν οι μαθητές σχολείων του δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, καθώς τα μέλη του 6ου ΚΑΠΗ Νίκαιας έχουν ετοιμάσει πολυποίκιλα δρώμενα για τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα αύριο  16/2 (Τσικνοπέμπτη) η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας θα τραγουδήσει για τα μέλη του 6ου ΚΑΠΗ στις 10.30 το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ. Μετά το τραγούδι θα ακολουθήσει χορός και μουσική και το γλέντι θα συνοδεύεται από χειροποίητα εδέσματα που με αγάπη και μεράκι ετοίμασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Την Παρασκευή 17/2 στον ίδιο χώρο στις 10.30 το πρωί αποκριάτικα παιχνίδια και πολύχρωμες κορδέλες που θα μετατραπούν σε γαϊτανάκι, περιμένουν τους μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας.

Την Πέμπτη 23/2 οι μαθητές της Α’τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας στις 10 το πρωί θα ανακαλύψουν τα παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα της Τυρινής φτιάχνοντας «Μια συνταγή της Τυρινής: Ποντιακά Πεϊνιρλί» στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας.

Την ίδια μέρα στις 11.30 το πρωί οι μαθητές της Ε’τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας θα «πετάξουν ψηλά… πολύ ψηλά» με τους χαρταετούς που θα φιλοτεχνήσουν υπό την καθοδήγηση των μελών του 6ου ΚΑΠΗ Νίκαιας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: