Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ΑμεΑ για Προσωπικό Βοηθό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/06/2023

Η β’ φάση του προγράμματος λήγει την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 23:59 – Αξιολόγηση των ΑμεΑ στην κατοικία τους 

|> Παρατείνεται έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από άτομα με αναπηρία για την συμμετοχή τους στην β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία». Κατά τα άλλα ισχύουν όσα προβλέπονται στην σχετική Πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλουν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού Προγράμματος.

Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ψηφιακά στην διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr , όπου και παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι τα άτομα με αναπηρία, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται στην κατοικία τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή, που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός και στη συνέχεια εκείνοι θα λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους απονέμονται έως 1.663 ευρώ μηνιαίως για να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια. Μέσα από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ο σύνδεσμος της Πρόσκλησης του Προγράμματος:  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%93%CE%9A446%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-%CE%9A%CE%A7%CE%A6?inline=true

Απάντηση