Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρελήφθη το τρίτο σκάφος για το ΛΣ και την ΕΛΑΚΤ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 20/08/2020

Δωρεά της “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” της ΕΕΕ και του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης

|> Το τρίτο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 CabinPatrol από την δωρεά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, παρέλαβε χθες στην διάρκεια ειδικής εκδήλωσης το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού έκανε ειδική αναφορά τόσο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον Ιωάννη Αγγελικούση για την ανιδιοτελή, όπως την χαρακτήρισε, προσφορά του, υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές, πάντοτε στα δύσκολα, πάντοτε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η πατρίδα έδιναν και δίνουν συλλογικά παρόν».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

«Οι ευεργεσίες των Ελλήνων εφοπλιστών», πρόσθεσε,«είναι πολύ σημαντικές σε όλα τα επίπεδα, στο επίπεδο της κοινωνίας , της παιδείας, της υγείας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Κανένας άλλος κλάδος της εθνικής μας οικονομίας δεν συνεισφέρει τόσα πολλά, όσο οι Έλληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές. Θέλω δημοσίως και από αυτή τη θέση να τους απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ».

Εξ άλλου, αναφερόμενος στο έργο του Λιμενικού Σώματος ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε:

«Θέλω να ξέρετε ότι το Λιμενικό Σώμα, όπως τόνισε και ο Αρχηγός μας , 365 ημέρες το χρόνο, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας στον ύψιστο βαθμό. Είναι κυρίως ο υψηλός επαγγελματισμός , η τόλμη, η αποφασιστικότητα των στελεχών μας, αλλά και η ανθρώπινη ευαισθησία, που έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές , το διάστημα Απριλίου του 2020 μέχρι σήμερα με το αντίστοιχο συγκρινόμενο  διάστημα του 2019, κατά 95%». Και απευθυνόμενος προς τα στελέχη του πληρώματος του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης που παρέλαβαν το σκάφος υπογράμμισε: «Να γνωρίζετε ότι  υπηρετείτε σε μια εξαιρετικά  ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Το Καστελλόριζο μπορεί να είναι η άκρη της Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και τη καρδιά της Ελλάδος».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την έμπρακτη υποστήριξη της στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που τιμά πάντα τους ακατάλυτους δεσμούς της κοινής πορείας και αλληλοΰποστήριξης ελληνικού εφοπλισμού και του Λιμενικού Σώματος και τόνισε:

«Το σκάφος 1056 διατίθεται άμεσα στον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης  προκειμένου να περιπολεί στις εσχατιές της Πατρίδας μας και να ενισχύσει τα ήδη αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων μας, στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Όμως, διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι όλα τα στελέχη του Σώματος σε οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούν, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, διακρίνονται από επαγγελματισμό υψηλού επιπέδου και διατηρούν αναλλοίωτο το αίσθημα ευθύνης που ανέλαβαν από την ημέρα της ορκωμοσίας τους. Είμαι υπερήφανος για όλους!»

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Ιωάννης Μελάς, ο γ.γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος , η γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, Κωνσταντίνος  Παναγόπουλος και η διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Αικατερίνη Πέππα.

Απάντηση