Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρεμβάσεις Δημήτρη Μάρδα σε επιχειρηματική διάσκεψη του ΟΑΣΕ στο Βερολίνο

Χωρίς κατηγορία στις 20/05/2016

Υπεργολαβίες-διεθνές εμπόριο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΛΠΕ,  επισκέφθηκε το Βερολίνο (18-19 Μαΐου) και συμμετείχε σε επιχειρηματική διάσκεψη, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του ΟΑΣΕ με θέμα «Connectivity for Commerce and Investment».

mardas-verolinoΣε παρέμβαση του στην θεματική ενότητα «Trade and Investment as facilitator for connectivity», ο κ. Μάρδας ανέπτυξε το θέμα της βιομηχανικής υπεργολαβίας και πώς αυτή θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάκαμψη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάθεσης από ξένες σε ελληνικές βιομηχανίες τμημάτων της παραγωγής τους.

Σε άλλη παρέμβασή του στην θεματική ενότητα «Trade Facilitation and good governance» ο Δημ. Μάρδας ανέδειξε τις αντιφάσεις που προκαλούν οι εμπορικές πολιτικές των κυβερνήσεων, καθώς, ενώ, επιδιώκουν την διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, εντούτοις, την εμποδίζουν με την υιοθέτηση μέτρων μη δασμολογικού χαρακτήρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: