Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρουσιάζεται το αποκαλυπτικό βιβλίο για την κρίση του Μιχ. Ιγνατίου

ΕΛΛΑΔΑ στις 14/06/2015

Τρόϊκα: ο δρόμος προς την καταστροφή

Στον «Ιανό» της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) θα παρουσιάσει την Τετάρτη 17/6 το αποκαλυπτικό και ήδη πολυσυζητημένο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου – ο γνωστός ανταποκριτής από την Ουάσιγκτον.
Το βιβλίο του Μιχ. Ιγνατίου τιτλοφορείται «Τρόϊκα: ο δρόμος προς την καταστροφή» και είναι ένα σωστό ντοκουμέντο για την κρίση που περνάει η χώρα και ο λαός μας.

Σε ένα σημείωμα του συγγραφέα, μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε:
ignatiou biblio«Η “διάσωση” της Ελλάδας μέσα από έγγραφα του ΔΝΤ, των Αμερικανών και της Κoμισιόν και οι τραγικές ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών.
Ερευνώντας την ελληνική κρίση χρέους, όλο και περισσότερο κατέληγα στο συμπέρασμα ότι η χώρα είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια ηγεσιών που δεν μπόρεσαν ούτε να αντιληφθούν τις διαστάσεις της κρίσης που έσκασε στα χέρια τους ούτε να τη διαχειριστούν.
Για να γράψω αυτό το βιβλίο μίλησα με 139 ανθρώπους: αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της αμερικανικής κυβέρνησης, της FED, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης είχα την τύχη να διαβάσω έγγραφα του ΔΝΤ, της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και της Κομισιόν».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Α. Α. Λιβάνης» και στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης και Σταύρος Τζήμας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: