Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της ‘Ν’ ‘’Diamonds of the Greek Economy’’

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 15/12/2022

Πατούλης: ‘’… πώς θα δώσουμε κίνητρα ώστε τα λαμπρά επιχειρηματικά μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην Ελλάδα’’

|> Σε μία λαμπρή εκδήλωση παρουσία υπουργών, του περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπων κομμάτων, επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων και πλήθους προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου, απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας ‘’Diamonds OF THE Greek Economy’’, της εφημερίδας ‘’Ναυτεμπορική’’ σε 38 ελληνικές επιχειρήσεις, που διακρίθηκαν καθώς σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο μεγεθών και επενδύσεων όσο και σε επίπεδο απασχόλησης.

Βραβεία απένειμαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμο της ανάπτυξης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτό που πρέπει να εστιάσουμε ως χώρα είναι το πώς θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και ευκαιρίες, ώστε να συμβάλλουμε στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, αλλά και στο πώς θα κρατήσουμε τους νέους μας εδώ και πως θα δώσουμε κίνητρα προκειμένου τα λαμπρά επιχειρηματικά μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης συνεχάρη τη ‘’Ναυτεμπορική’’ και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, επισημαίνοντας πως «εδραιώνεται ένας θεσμός που επιβραβεύει και παράλληλα προβάλλει στην κοινωνία το σημαντικό έργο που επιτελείται από τις πιο δραστήριες και επιτυχημένες επιχειρήσεις στη χώρα». Και πως: «Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας, είναι η εγγύηση για την ανάπτυξη της χώρας, για την ευδαιμονία της κοινωνίας, για την απορρόφηση όλων των κραδασμών που προκαλούν στην εθνική οικονομία οι δυσμενείς διεθνείς συγκυρίες που δοκιμάζουν τις αντοχές μας τα τελευταία χρόνια». Τέλος πρόσθεσε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, αυτόν τον πυλώνα σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: