Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/11/2022

Πατούλης: ‘’Στηρίζουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο για την προστασία των παιδιών και Παραμένουμε ενεργοί στο πλευρό σας’’

|> Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ‘’Πόρτα Ανοιχτή’’, η οποία επί μισό αιώνα προσφέρει άοκνα σημαντικό έργο για τη φροντίδα και την προστασία παιδιών με εγκεφαλική παράλυση αλλά και των οικογενειών τους, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της δομής στην Αργυρούπολη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου, ο ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, ενώ την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Επισημαίνεται πως το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης ‘’Πόρτα Ανοιχτή’’, εξυπηρετεί καθημερινά 240 παιδιά, νέους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, παρέχοντάς τους φροντίδα και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους, ενώ από το 2004 λειτουργούν στο Πρότυπο Κέντρο, ο Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής, προσφέροντας εβδομαδιαίες φιλοξενίες σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών. Σημαντικές είναι και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ‘’Φωτεινή’’ και ‘’Αριάδνη’’ σε ενήλικες που αδυνατούν να διαμείνουν μόνιμα στο οικογενειακό περιβάλλον τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παιδιά, γονείς και εθελοντές μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και θεατρική παράσταση από την Καλλιτεχνική Λέσχη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε η πρόεδρος της εταιρείας Δ. Οικονόμου και σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά την πρόεδρο Δ. Οικονόμου καθώς και όλα τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ‘’Πόρτα Ανοιχτή’’ που συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας, για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση καθώς και στους γονείς τους οι οποίοι και αυτοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνουν προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν μία ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή. Η εταιρεία αποτελεί Πρότυπο Δομής και Φροντίδας, ανακουφίζοντας όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες οικογένειες. Είναι η έμπρακτη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση και όραμα, μπορούν να γίνουν θαύματα. Τιμούμε και στηρίζουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ‘’Πόρτα Ανοιχτή’’ για την προστασία των παιδιών. Ως Περιφέρεια Αττικής παραμένουμε στο πλευρό τους και έτοιμοι να συνδράμουμε την προσπάθεια τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: