Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άψογος o συντονισμός στις εκδηλώσεις της Επετείου

ΕΛΛΑΔΑ στις 25/03/2021

Πατούλης: “Το μήνυμα του 1821 θα είναι πάντα ζωντανό στην καρδιά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας και μας δίνει δύναμη τις επόμενες γενιές”

 |> Τη δοξολογία στην Μητρόπολη και ακολούθως την στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής και εκπροσώπων κομμάτων αλλά και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης, παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, που πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποδέχτηκε στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Εντός του μητροπολιτικού ναού υποδέχτηκε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που χοροστάτησε στην δοξολογία.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα ως εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, οι πρόεδροι του ΣΤΕ, του Άρειου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και το σύνολο της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αμέσως μετά, ο περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της οποίας προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, που τιμούν με την παρουσία τους τις φετινές εκδηλώσεις.

Στην εξέδρα των επισήμων παρακάθισαν επίσης ο αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάïατ, οι πρέσβεις και τα μέλη των επίσημων αποστολών των τεσσάρων κρατών, επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Διακόσια χρόνια μετά, η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης είναι ακόμα ζωντανή και φωτίζει τον δρόμο μας για την ελευθερία, την πρόοδο, την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Ενωμένοι θα παλέψουμε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να πάμε την πατρίδα μας μπροστά, σε ένα λαμπρό μέλλον. Το μήνυμα του 1821 θα είναι πάντα ζωντανό στην καρδιά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας και μας δίνει δύναμη για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που κληρονομήσαμε. Χρόνια πολλά! Ζήτω η αθάνατη Ελλάδα μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: