Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πεζός τόλμησε… να ανέβει σε πεζοδρόμιο!

Χωρίς κατηγορία στις 16/04/2015

Ένας ηλικιωμένος θέλησε να διασχίσει τα δυο ρεύματα της Χαρ. Τρικούπη, από την γωνία της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι. Περνάει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και συνεχίζει να προχωρά για να διασχίσει και το άλλο…

Όμως, εκεί που προσπαθούσε να ανέβει στο πεζοδρόμιο (όπου ήταν η Millennium Bank), χτυπάει το κεφάλι του στην πινακίδα και… «του ‘ρθε ο ουρανός σφοντύλι»!

Πέφτει κάτω ο άνθρωπος και τον παίρνουν τα αίματα…

Μα… στραβός ήτανε; Κατ’ αρχάς το να είναι κανείς «στραβός» ή αφηρημένος, δεν είναι ποινικό αδίκημα! Και το ατύχημα είναι ότι ούτε και η βλακεία είναι ποινικό αδίκημα!

Διότι οπωσδήποτε, έργο βλακός είναι η τοποθέτηση των πινακίδων τόσο χαμηλά και μάλιστα σε σημείο που πρέπει να κάνεις τον… ζογκλέρ για να περάσεις! Τελικά ο νόμος περί «απαλλαγής για λόγους βλακείας», αρκετούς ανεπαρκείς και ανεύθυνους προστατεύει…

Τέλος, ας διευκρινιστεί ότι εν λόγω ηλικιωμένος δεν ούτε «στραβός», ούτε «αφηρημένος», ούτε και… ραμολί! Απλά, προς στιγμήν, του διέφυγε πως ο πεζός δεν έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί χωρίς κράνος και φορητό φαρμακείο! Ούτε στα… ναρκοπέδια της γειτονιάς του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: