Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πενήντα πολίτες στο ΣτΕ για το Μόντε… Δραπετσώνα! -Δεν συμφωνούν οι δημότες με την “αναβάθμιση” της περιοχής

Χωρίς κατηγορία στις 23/09/2014

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ομάδα πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, κατά του «Νόμου Μανιάτη» (σ.σ. προβλέπει την μετατροπή της περιοχής σε… Μόντε Κάρλο!) αλλά και κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος Χωροταξικού με το οποίο υπάρχουν μια σειρά προβλέψεις για την περιοχή του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που θεωρούνται επιβαρυντικές για την προοπτική μιας ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.

Σημειώνεται ότι αυτή η ομάδα αποτελείται από περίπου 50 δημότες όλων των δημοτικών τάσεων και με την προσφυγή αυτή, τίθενται κατά των σχεδίων για «αναβάθμιση» με τη δημιουργία πίστας Φόρμουλα-1, (…) που θα μετέτρεπαν τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι σε… πριγκιπάτα στυλ Μονακό!

Συγκεκριμένα στις 14/3 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Μαΐου.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η περιοχή της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετονομάζεται σε περιοχή Μητροπολιτικής Ανάπλασης, εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως με συντελεστή δόμησης 0,6 και τίθεται σε ισχύ ο θεσμός της Ζώνης Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ).

Από αυτή την «αναβάθμιση» όφελος έχουν οι ιδιοκτήτες της περιοχής: ΟΛΠ, Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ, Lafarge-Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής και Όμιλος της Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: