Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πιστοποιητικά για το “E-learning” δόθηκαν σε 16 δημοτικούς υπαλλήλους

Χωρίς κατηγορία στις 14/10/2015

Από τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, παρέδωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πιστοποιητικά παρακολούθησης σε 16 εργαζόμενους του δήμου. Οι εργαζόμενοι,  συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εξ Αποστάσεως  Εκπαίδευσης (E-learning)» του Τμήματος Χρηματοοικονομικης και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκος Καρβουνάς, ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (E-learning)» Νίκος Απέργης, ο  πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής Μανώλης Τσιριτάκης και εργαζόμενοι του δήμου.

 Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης, είπε:

«Είναι αναγκαιότητα, μονόδρομος η περαιτέρω επιμόρφωση των στελεχών  σε όλον τον δημόσιο τομέα και φυσικά και στον Δήμο Πειραιά. Οι ανάγκες αλλάζουν, αυξάνονται, το προσωπικό μειώνεται χρόνο με τον χρόνο και αυτό δεν θα αλλάξει δυστυχώς. Καλούμαστε πολύ λιγότεροι να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Αυτό γίνεται με διάθεση, με δουλειά, αλλά και με επιμόρφωση. Ένα μεγάλο ποσοστό προσωπικού του Δήμου μας δεν γνωρίζει ή φέρεται να μην γνωρίζει τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είμαστε στο 2015, προχωράμε, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η Δημόσια Διοίκηση.

»Είχαμε τη χαρά 6 στελέχη του Δήμου να παρακολουθήσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Είναι πολύ θετικό, ότι στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου επιθυμούν πραγματικά να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους. Και μια Δημοτική Αρχή και ένας Δήμος επιτυγχάνει αν πετυχαίνει καθημερινά το προσωπικό. Δεν υπάρχει άλλη οδός επιτυχίας.  Είναι  αδιανόητο στη χώρα αυτή, να υπάρχουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά και να μην έχουν αναπτύξει κοινές δράσεις είτε σε επίπεδο μελετών είτε σε θέματα επιμόρφωσης είτε σε άλλα ζητήματα.

»Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι ένας πυλώνας που πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο για την πόλη μας είναι το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Με το Πανεπιστήμιο έχουμε κάνει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και συζητήσεις και θέλουμε να τις υλοποιήσουμε. Πρέπει να συνδυάσουμε προγράμματα μελετών και όχι μόνο. Επιθυμούμε με το Πανεπιστήμιο μια σταθερή συνεργασία σε μια σταθερή βάση. Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή. Είναι ημέρα χαράς για έναν Δήμαρχο να νιώθει ότι το προσωπικό του επιμορφώνεται και βελτιώνει τις γνώσεις του. Να ευχαριστήσω τους δύο καθηγητές και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για τη συνεργασία αυτή και για την πρόθεση να έχουμε και περαιτέρω συνεργασίες. Θα είμαστε παρόντες. Ίσως η καθημερινότητα και τα προβλήματα να μην μας αφήνουν να αναπτύξουμε τις ιδέες που θέλουμε, αλλά θα βρούμε το χρόνο και θα το κάνουμε και θα το προχωρήσουμε.

»Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο και τους καθηγητές και ελπίζω και σε περαιτέρω αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα στελέχη και τους υπαλλήλους αλλά, θα τολμήσω να πω, και για τους Δημάρχους. Και οι Δήμαρχοι είναι ανάγκη να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα. Προσωπικά δεν είχα καμία εμπλοκή με τη δημόσια διοίκηση και αντιλαμβάνεστε ότι ακόμη και εμείς οι Δήμαρχοι θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε εξειδικευμένα σεμινάρια. Θα ήταν ενδιαφέρον και καθόλου υποτιμητικό. Θα δίναμε το παράδειγμα και στους υπαλλήλους και στα στελέχη των Δήμων μας. Θερμά συγχαρητήρια  για την απόκτηση αυτού του πιστοποιητικού στα στελέχη του Δήμου μας».

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: