Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλήρης άρση της απαγόρευσης κολύμβησης που είχε επιβληθεί σε ακτές του Σαρωνικού Κόλπου

Περιβαλλον στις 15/04/2018

Από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

|> Μετά και τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που αφορά τις ακτές της Σαλαμίνας (όρμος Λιμνιώνα, Σελήνια, Ακτή Θεμιστοκλέους), αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες πλέον τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες είχαν πληγεί από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των υπουργείων Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Υγείας, Περιφέρειας Αττικής, υπηρεσιών των αρμόδιων Δήμων, στελεχών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Τέλος, μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου, μετέβη στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Διονύση Τεμπονέρα, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, τον Β’ υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Ντούνη, τον διευθυντή της διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό και τον λιμενάρχη Σαρωνικού αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Σκιαδά .

Απάντηση