Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα οι κρουαζιέρες τής “Celestyal Cruises” στο Αιγαίο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 29/04/2022

Πλακιωτάκης: Ξεπερνούν τα 700 τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να βρεθούν στις θάλασσές μας το 2022, με τα 570 να κάνουν homeporting

|> Η “Celestyal Cruises”, εγκαινιάζει σήμερα 29/4 το πρόγραμμα κρουαζιέρων από το λιμάνι του Λαυρίου με το κρουαζιερόπλοιο “Celestyal Olympia” και τις τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες “Εικόνες του Αιγαίου”, οι οποίες θα προσεγγίζουν τη Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη -δυο φορές την εβδομάδα- ενώ κάθε Τέταρτη το κρουαζιερόπλοιο θα επισκέπτεται και το λιμάνι της Ρόδου.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επεσήμανε:

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπερβαίνουν τα 700 τα κρουαζιερόπλοια, που θα βρεθούν στο Αιγαίο. Από αυτά τα 570 και πλέον θα κάνουν homeporting, στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι transit. Το 2022 θα είναι μία οικονομικά ανοδική χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος».

Ο κ. Πλακιωτάκης, επισήμανε ότι «στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού, έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή επανεκκίνηση της αγοράς προωθώντας ταυτόχρονα σημαντικές παρεμβάσεις σε επίπεδο έργων υποδομής και της κρουαζιέρας αλλά και του yachting στην πατρίδα μας». Και πως: «Σε μία περίοδο διεθνών κρίσεων και ανακατατάξεων, η Ελλάδα αποτελεί τον απόλυτα ασφαλή προορισμό. Έναν διεθνή προορισμό με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και βέβαια την μοναδική η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία».

Σχετικά με το λιμάνι του Λαυρίου, ο υπουργός σημείωσε: «Βρίσκεται και αυτό σε μια φάση μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κατασκευή των πέντε πλωτών προβλητών φιλοξενίας σκαφών αναψυχής με 192 νέες θέσεις ελλιμενισμού σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό σημείο με μεγάλη ζήτηση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: