Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλοίαρχοι προς Δρίτσα: Κίνδυνος για απώλεια της ελληνικής σημαίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 09/07/2015

«H οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ενδεχόμενη απώλεια της ελληνικής σημαίας από τα ελληνόκτητα πλοία και τη άτακτη φυγή των ναυτιλιακών εταιρειών εκτός Ελλάδας». Αυτό τονίζει σε επιστολή-έκκληση προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Στην επιστολή αναφέρονται επίσης τα εξής:

Σε ένα ναυτικό ατύχημα κρίνονται συνυπεύθυνοι όλοι οι εμπλεκόμενοι, με ποσοστά ευθύνης. Το ίδιο ισχύει και για την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η Ελλάδα.

Ο ισχυρότερος πυλώνας της οικονομίας μας είναι η Ελληνόκτητη Ναυτιλία και οι Έλληνες Ναυτικοί. Τα έσοδα από την Ελληνική ναυτιλία και την παραναυτιλία, είναι οξυγόνο για την ανύπαρκτη οικονομία μας.

Αν αναλογιστεί κανείς την απώλεια εσόδων από την πληρωμή των ναύλων, μισθών και άλλων κινήσεων που έχουν παγώσει, εύκολα αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν παγώσει κάθε μορφής πληρωμές από προμηθευτές, εμπόρους, επιχειρηματίες.

Οι τράπεζες από το ναυτιλιακό χώρο, πλέον, δεν εισπράττουν τίποτα. Οι μισθοί των ναυτικών και των εργαζομένων στις ναυτιλιακές εταιρείες δεν κατατίθενται σε κανένα λογαριασμό. Πλήρες πάγωμα.

Επιστέγασμα βέβαια όλων αυτών, είναι η επερχόμενη απώλεια της Ελληνικής σημαίας από τα ελληνόκτητα πλοία και η άτακτη φυγή των ναυτιλιακών εταιρειών εκτός Ελλάδος. Υπάρχουν πολλές χώρες, που όχι μόνο καλωσορίζουν τις Ελληνικές εταιρείες, αλλά παρέχουν και μεγάλα κίνητρα για να τις προσελκύσουν.

Εμείς εδώ στο χώρο της Ναυτιλίας, πλοίαρχο έχουμε εσάς και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε απαιτήσεις. Πάρτε στην πλάτη σας την μεγάλη ευθύνη που απορρέει από την θέση σας, σε ένα από τα πλέον σημαντικά υπουργεία της χώρας.

Βγείτε «μπροστά» και σταματήστε την καταστροφή της Ναυτιλίας, προασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας. Περάστε στην ιστορία σαν αυτός που σταμάτησε τη φυγή της Ναυτιλίας από τη χώρα, όσο ακόμα είναι καιρός…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: