Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΠΝΟ: Καταγγελία κατά πάντων, με αφορμή τη ΝΕΛ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 11/10/2014

Σε ανοικτή καταγγελία προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ο Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετά τις εξελίξεις στον χάρτη της ακτοπλοΐας και ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο  και τον αποκλεισμό των εταιρειών ΝΕΛ και C-Link. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Κανείς  δεν  αμφιβάλλει,  ότι όλοι  μας, και ιδιαίτερα   το  πολύπαθο επιβατικό  κοινό,  είμαστε γνώστες των πολύωρων  καθυστερήσεων και  των  αναβολών  των  δρομολογίων από  τα  προβλήματα  των  πιο πάνω  εταιρειών  και  των  πλοίων  τους,  πλην όμως ο   κ. Υπουργός αντί  να  ενσκήψει επί  της  ουσίας  της  όλης κατάστασης  για  να αναζητήσει και  να  ανεύρει την  πραγματική αιτία  και  τους  πραγματικούς υπεύθυνους    για την  όλη  αυτή ζοφερή κατάσταση,  και  να  φροντίσει   για  την  σωστότερη  λύση,    προτίμησε τον  εύκολο  δρόμο  με  την εξεύρεση   των εξιλαστήριων θυμάτων.

Και έτσι  κήρυξε  έκπτωτες  τις  πιο  πάνω  εταιρείες,  αφού   άφησε  να  περάσει  όλο  το  καλοκαίρι  και  να  υποστούν και  οι  επιβάτες και  τα  νησιά μας  πλείστες  όσες  ταλαιπωρίες και  ταυτόχρονα να εκτεθεί και  ολόκληρη  η  χώρα  σε  χιλιάδες τουρίστες».

Και τονίζει:

«Η  Διοίκηση    της  ΠΝΟ  ομόφωνα αποφάσισε  να  καταγγείλει   πρώτα  από  όλα,  και καταγγέλλει δημόσια,  κάθε υπεύθυνο  παράγοντα,  Κυβερνητικό  και  Μη, που επεξεργάζεται και  συμμετέχει  με  οποιοδήποτε  τρόπο   σε  τέτοιες μεθοδεύσεις   δημιουργίας μονοπωλιακού  καθεστώτος  και  ολιγοπωλίου». Τέλος επισημαίνει: «Η ΠΝΟ  απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων σε όλους τους ναυτικούς.

Μώραλης

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε χθες στον Αγιασμό των σχολείων: 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά και στο σχολείο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά Στη φωτογραφία με τον Μητροπολίτη κ Σεραφείμ και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο.

Καμίνης

Τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, την διαπιστούμενη αύξησή της λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και τις πιθανές επιπτώσεις της στο Δήμο της Αθήνας.

Κόκκαλης

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης. Ο Πειραιάς, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να  φιλοξενήσει στις 19 και 20 Μαΐου 2015, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρώπης. Επιβλέπων της ομάδας εργασίας, που αναλαμβάνει εφεξής την προετοιμασία της διοργάνωσης, ορίστηκε από τον δήμαρχο Πειραιά ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: