Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιές αλλαγές σχεδιάζονται για την αποδοτικότερη λειτουργία του Δημοσίου

ΕΛΛΑΔΑ στις 16/02/2015

Αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής Προϊσταμένων, καθώς και τρία “κύματα” κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού, περιλαμβάνονται στις σαρωτικές αλλαγές, που σχεδιάζει η κυβέρνηση και “έρχονται” στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στην ανασυγκρότηση του Κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.

Σχετικά με την κινητικότητα, το πρώτο “κύμα” αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε “διαθεσιμότητα”, το δεύτερο, τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.

Η διαδικασία της κινητικότητας θα έχει εθελοντικό, αλλά και υποχρεωτικό χαρακτήρα στις περιπτώσεις που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.

Εξετάζεται, το Γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον Προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του Προϊσταμένου τους.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη Δημόσια Διοίκηση, στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα, οι πρώην Υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος και Γιώργος Σταυρόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: