Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 05/03/2019

Ποικίλες εκδηλώσεις το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπως και την Καθαρά Δευτέρα

|> Ο δήμος Πειραιά γιορτάζει την Αποκριά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στην πλατεία Πηγάδας και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Ο δήμος διοργανώνει, για ακόμα μια χρονιά, αποκριάτικες γιορτές την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στα επτά Σχολεία Ειδικής Αγωγής της πόλης μας, προκειμένου να ζήσουν οι μαθητές όμορφες στιγμές και να ψυχαγωγηθούν στο πνεύμα της αποκριάς.

Εφέτος, θα πραγματοποιηθούν επίσης ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ένα διαδραστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παιχνίδι, μουσική και τραγούδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και στα 11 Κέντρα Αγάπης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη, αποκριάτικοι μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και αποκριάτικοι χοροί στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Οι εκδηλώσεις του δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στη Φρεαττύδα, με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, χορό και μουσική, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους.

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου: «Ο Πειραιάς γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στην πόλη, μέσα από δωρεάν ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές. Οι Απόκριες είναι άλλωστε μια ευκαιρία, για όλους μας, να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για ακόμα μια χρονιά, έχουμε ετοιμάσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να περάσουν όμορφες στιγμές με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου μας για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Οι εκδηλώσεις μας θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το παραδοσιακό γλέντι στην παραλία της Φρεαττύδας. Προσκαλώ όλους τους δημότες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για να περάσουμε όλοι μαζί όμορφα αυτές τις ημέρες στην πόλη. Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση και καλή Σαρακοστή».

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου  2019

Τέσσερις μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων 2019. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο, στο Πάρκο Δηλαβέρη, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» και στην πλατεία Πηγάδας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παιδική παράσταση & αποκριάτικη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019|11:00-14:00|

Μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παιδική παράσταση: «Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χορχέ Μπουκάϊ, από τη βραβευμένη ομάδα «Τόπι» και θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, ξυλοπόδαρο, σόου από μάγο. Επίσης θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμό χορού, θα φτιάξουν μπαλονοκατασκευές και θα μεταμορφωθούν στο πνεύμα της αποκριάς με Face Painting. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Αποκριάτικη εκδήλωση στο Πάρκο Δηλαβέρη

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019|11:00-14:00

Στον μαγικό κόσμο της αποκριάς που είναι γεμάτος κέφι και διασκέδαση, θα μεταφερθούν οι μικροί μας φίλοι, στη μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στο πάρκο Δηλαβέρη.

Τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με φουσκωτά παιχνίδια, Face painting, διαγωνισμό χορού, θα δημιουργήσουν μάσκες στο εικαστικό εργαστήρι, θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα φτιάξουν μπαλονοκατασκευές. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Παιδική παράσταση & αποκριάτικη εκδήλωση στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Κ. Κωσταράκος»

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 | 11.00-14:00

Την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου, θα παρακολουθήσουν δωρεάν οι μικροί μας φίλοι στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος». Παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική και μασκότ, θα κατασκευάσουν χαρταετό μινιατούρα και αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα δημιουργήσουν μπαλονοκατασκευές και θα μεταμορφωθούν στο πνεύμα του καρναβαλιού με Face Painting. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικες μελωδίες.

Αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία Πηγάδας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019|11:00-14:00

Η πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας, γίνεται επίκεντρο κεφιού και διασκέδασης και υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους για να διασκεδάσουν με τις αποκριάτικες ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δήμου Πειραιά. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, με φουσκωτό παιχνίδι, θα φτιάξουν αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα ζωγραφίσουν αποκριάτικα τα πρόσωπά τους με Face painting. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα επτά Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Με στόχο να προσφέρει στιγμές κεφιού, διασκέδασης και χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη χρονιά αποκριάτικες γιορτές για τους μαθητές των επτά σχολείων Ειδικής Αγωγής του Πειραιά. Τα παιδιά θα φτιάξουν χαρταετούς, καπέλα, μάσκες, θα παίξουν με σερπαντίνες, θα ψυχαγωγηθούν με αποκριάτικη μουσική και με διασκεδαστές – κλόουν και θα μπουν στο πνεύμα του Καρναβαλιού.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα εξής σχολεία:

  1. 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
  2. 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο
  3. Ειδικό Δημοτικό Αυτιστικών
  4. 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο
  5. ΕΕΕΕΚ Πειραιά
  6. 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Άνοιξη”
  7. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, με στόχο να ψυχαγωγηθούν και να ζήσουν όμορφες στιγμές οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

 Θεατρική παράσταση «Μενεξέδες & Ζουμπούλια»

Δημοτικό Θέατρο

Τη θεατρική παράσταση «Μενεξέδες & Ζουμπούλια» που θα ανέβει επί δύο ημέρες στο Δημοτικό Θέατρο, θα παρακολουθήσουν δωρεάν τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για την ιστορία 5 ηλικιωμένων, οι οποίοι βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής κάποιου αεροδρομίου. Με αφορμή την καθυστέρηση της πτήσης τους επιδίδονται σε ένα γαϊτανάκι αναμνήσεων, ξεδιπλώνοντας τις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς μέσα από τη δουλειά, τα ταξίδια, τους μεγάλους έρωτες και τα παιδικά τους χρόνια. Μια αισιόδοξη παράσταση για την ομορφιά του τέλους, τη σπουδαιότητα της αρχής και την ανάγκη για επικοινωνία.

Διαδραστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα  στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης διαδραστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με στόχο να προσφέρει χαμόγελα και να ψυχαγωγήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, εμψυχωτές θα αναπτύξουν συζητήσεις με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης με επίκεντρο τον Πειραιά, θα παίξουν παιχνίδια γνώσεων, θα τραγουδήσουν και θα δοκιμάσουν τη μαγεία της εικονικής πραγματικότητας. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τους δύο εμπνευστές του προγράμματος «Θάλλω» Νότη Παρασκευόπουλο και Κωνσταντίνα Μαλτέζου, ενώ μαζί τους θα είναι ο μουσικός Γιώργος Περού, ο οποίος θα ψυχαγωγήσει τα μέλη.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ      

Αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευής μάσκας

Παρασκευή  8 Μαρτίου 2019

Δωρεάν αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευής μάσκας για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, πραγματοποιείται στην Δημοτική Πινακοθήκη. Η εκδήλωση πλαισιώνεται  από αποκριάτικα τραγούδια. Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Αθηνά Πάνου, Αρχαιολόγος- Μουσειολόγος. Στην αποκριάτικη δραστηριότητα συμμετέχει η Μαργαρίτα Βέργου (φιλόλογος-πρόεδρος σωματείου Διόνυσος). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-4101402-400,καθημερινά από τις 9:00-14:00.

Αποκριάτικη εκπαιδευτική δραστηριότητα «Η γελαστή Αποκριά

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 & Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η δωρεάν αποκριάτικη εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά «Η γελαστή Αποκριά», πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Οι μαθητές ψυχαγωγούνται μέσα από την ανάγνωση παραμυθιού,  ενώ παράλληλα διασκεδάζουν με παιχνίδι και χορό, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές έως Δ΄ Δημοτικού. Πληροφορίες: 210-4101402-400.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικες μελωδίες τις γειτονιές της πόλης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

4/3/2019 |17:30  Πλατεία Καρπάθου & 18:00 Πλατεία Σερφιώτου

5/3/2019 |17:30  Πάρκο Γεννηματά &  18:00  Πεζόδρομος Παλαμηδίου

7/3/2019 |17:30  Ειρήνης και Σμολένσκυ

8/3/2019 |17:30  Πεζόδρομος Σωτήρος Διός

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στο πνεύμα του Καρναβαλιού θα μπουν τα παιδιά όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά με αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Σταθμούς.

Τα νήπια θα είναι μεταμφιεσμένα με τις αποκριάτικες στολές τους, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα αναβιώσουν έθιμα όπως το γαϊτανάκι, η κυρά Σαρακοστή και θα παρελάσουν στους ρυθμούς του  Καρναβαλιού.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 | 10:30

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά  θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΓΕΛ Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: