Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιοί ανέλαβαν τη διαχείριση υδρογονανθράκων

Χωρίς κατηγορία στις 27/09/2014

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ορίστηκε το δ.σ της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ), η οποία σύμφωνα με τον νόμο θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Επίσης, θα διοργανώνει τους διαγωνισμούς για τη σύναψη συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης, θα αξιολογεί τις αιτήσεις και θα χορηγεί τις άδειες αναζήτησης υδρογονανθράκων.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είχαν οριστεί στη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της ΕΔΕΥ η καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη και στη θέση του αντιπροέδρου ο καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Η θητεία τους είναι πενταετής, µε δυνατότητα ν’ ανανεωθεί µία µόνο φορά.

Οι αποδοχές θα καθοριστούν µε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Η δαπάνη δε, βαρύνει τον προϋπολογισμό της εταιρείας.

Τα πέντε μέλη που ορίστηκαν με την απόφαση του κ. Μανιάτη είναι οι: Λ. Γεωργαλάς (γεωλόγος), Σ. Ξενόπουλος (χημικός μηχανικός), Α. Σδούκου (δικηγόρος), Α. Σχετάκης (γεωλόγος) και Α. Τζίκα (πολιτικός επιστήμων).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: