Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τι αναφέρει η τροπολογία για την επιδότηση στα καύσιμα  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/03/2022

Ποιοι δικαιούνται – Πώς θα γίνεται η έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων – Όσοι δεν έχουν smartphones, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό – H πλατφόρμα uα ενεργοποιηθεί αρχές Απριλίου  – Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

|> Κατατέθηκε χθες από την κυβέρνηση στη Βουλή, η τροπολογία με τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών από την ενεργειακή κρίση και μεταξύ άλλων προβλέπεται η παροχή οικονομικής διευκόλυνσης σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

Σχετικά με τον τρόπο χορήγησης για τα καύσιμα θα γίνεται με την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, κατά το πρότυπο του freedom pass. Όσοι δεν έχουν smartphones, όπου θα εμφανίζεται η κάρτα, θα δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό.

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα μόνο όχημα (όχι σε ακινησία και να είναι ασφαλισμένο) σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr. Θα εισέρχεται με τους κωδικούς τους στο TAXISnet και θα δηλώνει το όχημα για το οποίο ζητάει επιδότηση.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί αρχές Απριλίου. Με την διαδικασία οι καταναλωτές θα επιβεβαιώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, τη διεύθυνση e-mail τους και το IBAN. Ακολούθως θα λαμβάνουν SMS και e-mail για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της. Έτσι θα την κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και θα την επιδεικνύουν στο βενζινάδικο. Εάν δεν διαθέτουν smartphone, θα μπορούν να ζητήσουν να γίνει η κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

>>> Με ένα κλικ ΕΔΩ, όλα όσα αναφέρονται στην τροπολογία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: